Lawspot Advocaten

Flitsscheiding

Flitsscheiding

De omzettingsprocedure, die ook wel bekend stond als de flitsscheiding, is na afschaffing door de wetgever niet langer mogelijk voor getrouwde stellen. Onder huidige regelgeving is het niet meer mogelijk om een bestaand huwelijk om te zetten in een geregistreerd partnerschap.

Flitsscheiding bij geregistreerde partners

De flitsscheiding is nog wel mogelijk voor partners die een geregistreerd partnerschap hebben en binnen hun relatie geen minderjarige kinderen hebben.

Waarom kan flitsscheiding niet meer?

Zo is er bijkomende regelgeving voor scheidingen waarbij de partners kinderen hebben. De flitsscheiding werkte in zulke gevallen niet en was niet bedoeld voor partners die ouders waren van jonge kinderen. De flitsscheiding ziet vooral op het scheiden zelf en niet op andere complicaties.

Hoe moet het dan wel?

Getrouwde stellen kunnen dus in plaats van een flitsscheiding, nu hun scheiding alleen voltooien ten overstaan van de rechter.

Scheidingsmediator

Een andere mogelijkheid, zonder voor de rechter te hoeven verschijnen, is het inschakelen van de hulp van een scheidingsmediator. Deze helpt bij het opmaken van afspraken rondom de scheiding.

Als uiteindelijk alles samen met de mediator tot een mooi, sluitend geheel is gebracht, wordt het verzoek bij rechter ingediend tot echtscheiding. Toch weer naar de rechter, maar na hulp van de mediator levert dit meestal minder problemen op.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

flitsscheiding

Veel gelezen artikelen

Bel nu