Financieringsvoorbehoud

Financieringsvoorbehoud

Een financieringsvoorbehoud zorgt ervoor dat een koper een gesloten koopovereenkomst met betrekking tot een onroerende goed kan ontbinden als hij zijn financiering voor dit roerende goed niet rond kan krijgen. De koper roept het financieringsvoorbehoud dan in en de koopovereenkomst wordt ontbonden.

Koop van een woning

Waar het gaat om koopcontracten voor woningen wordt een dergelijk financieringsvoorbehoud standaard opgenomen. Belangrijk om te vermelden is dat dit voorbehoud slechts voor een bepaalde/beperkte tijd geldig is. Er is met andere woorden een termijn verbonden aan het voorbehoud.

Termijn voor beroep op financieringsvoorbehoud

De koper dient logischerwijs binnen deze termijn een beroep te doen op het financieringsvoorbehoud. Wanneer de koper een dergelijk beroep niet binnen de daarvoor geldende termijn doet, blijft hij ondanks het beroep op het voorbehoud toch gebonden aan de koopovereenkomst.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

financieringsvoorbehoud

Veel gelezen artikelen

Bel nu