Factoring betekenis

Factoring betekenis

Hieronder volgt de betekenis van factoring.

Aan een gespecialiseerd bedrijf wordt zowel de debiteurenadministratie als de incasso uitbesteed. Dit gespecialiseerde bedrijf noemt men de factor of wel het factorbedrijf. Het incassorisico en de debiteurenportefeuille wordt soms ook door de factor(maatschappij) overgenomen in ruil voor provisie.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Veelgestelde vragen

Wat houdt factoring in?

Een alternatieve manier van financiering voor bedrijven is factoring. Een factoring bedrijf neemt dan openstaande facturen van je over en betaalt het geld snel aan jou.

Wat is het voordeel van factoring?

Wat zijn de kosten van factoring?

Kosten van factoring verschillen. Deze liggen tussen de 2 tot 5% van het factuurbedrag.

Is factoring een lening?

Nee, dit is geen lening. Een lening kent over het algemeen een lange onderhandelingssituatie met de financieringspartij. Het aanvragen van factoring gaat over het algemeen dan ook sneller dan bij het aanvragen van een lening. Ook is de lening vaak een langdurig proces waarbij je vaak minimaal een jaar gebonden bent aan de lening. Dit in tegenstelling tot factoring waar je ook een eenmalige overeenkomst aan kunt gaan.

Waarom maakt een bedrijf gebruik van factoring?

Bij factoring is het mogelijk om snel geld te ontvangen vanuit facturen. Soms zelfs al binnen een dag. Dit is een voordeel ten opzichte van een lening.

Is factoring aftrekbaar?

Je kunt gebruik maken van btw aftrek en mogelijk zelfstandigenaftrek.

Hoe werkt factuur verkopen?

Door facturen te verkopen verkrijg je sneller liquiditeit. Je hoeft zelf niet meer achter je rekening aan. Het factoringsbedrijf maakt het geld namelijk naar jou over. Zij gaan vervolgens achter de factuur aan.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

factoring betekenis

Veel gelezen artikelen

Bel nu