Lawspot Advocaten

Executoriaal beslag

Executoriaal beslag

Een schuldeiser kan een vonnis executeren indien hij een vordering toegewezen krijgt tijdens een procedure en de schuldenaar datgene waarvoor hij is veroordeeld, niet betaalt. Nadat het vonnis is betekend, heeft de deurwaarder de mogelijkheid tot het leggen van executoriaal beslag bij de schuldenaar. Deze executoriale beslagen zijn meestal in de vorm van verhaalsbeslagen. Het achterliggende doel van een verhaalsbeslag is het ten gelde maken van de goederen die aan de schuldenaar toebehoren. De schuldeiser kan zijn vordering voldoen vanuit de hieruit verkregen opbrengst.

Conservatoir beslag

Naast executoriaal beslag bestaat er ook conservatoir beslag. Het onderscheid tussen beide is dat conservatoir beslag al wordt gelegd voordat een procedure is gevoerd (tenminste voordat het vonnis is uitgesproken). Ook het doel verschilt. Het doel van conservatoir beslag is namelijk het bewaren van de rechten van de schuldeiser. Door dit beslag kan de schuldenaar het beslagen object niet meer verkopen of bezwaren.

Indien er eerst een conservatoir beslag is gelegd, verandert deze in een executoriaal beslag na betekening van het vonnis.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Executoriaal beslag

Veel gelezen artikelen

Bel nu