Erfrecht advocaat Alkmaar

Erfrecht advocaat in Alkmaar nodig?

De periode na het overlijden van een dierbare is vaak een heftige en emotioneel zware periode. Tijdens deze periode moeten ook nog eens veel zaken worden afgehandeld, waarin lastige juridische problemen zich kunnen voordoen. Wij hebben advocaten in Alkmaar die gespecialiseerd zijn in het erfrecht en je graag helpen. Heb jij een erfrecht advocaat in Alkmaar nodig? In dit blog lees je meer over wat onze erfrecht advocaten voor jou kunnen betekenen.

Veel voorkomende geschillen en problemen

Na het overlijden van een dierbare ontstaan er steeds vaker geschillen over de verdeling van de nalatenschap en de uitvaart. Denk daarbij aan:

 • Erfgenamen die de inhoud/geldigheid van het testament betwisten;
 • Kinderen die geen informatie krijgen over de afhandeling van de nalatenschap en de uitvaart;
 • Erfgenamen die zich benadeeld voelen omdat ze vinden dat ze recht hebben op een groter deel van de nalatenschap.

Complexe nalatenschappen

Echter, niet alleen bij ruzies en geschillen kan een erfrecht advocaat verstandig zijn. Een erfrecht advocaat in Alkmaar kan ook helpen en adviseren bij het afhandelen van complexe nalatenschappen. Denk daarbij aan:

 • Nalatenschappen die moeten worden verdeeld over minderjarige kinderen;
 • Nalatenschappen die veel schulden bevatten;
 • Nalatenschappen die complex zijn van inhoud zoals ondernemingen, onroerend goed of aandelen

Een gespecialiseerde erfrecht advocaat helpt je met een goede en zorgvuldige verdeling van de nalatenschap.

Wat doet een erfrecht advocaat Alkmaar?

Onze advocaten helpen je graag met de afhandeling van de nalatenschap. Daarnaast staan ze je bij tijdens eventuele geschillen voor de rechter, maar helpen ze je juist ook graag met het voorkomen hiervan. Onze advocaten kunnen hulp bieden met bijvoorbeeld:

 • Het verkrijgen van informatie en het eventueel ontslag aanvragen van een weigerachtige executeur;
 • Het beroepen op de legitieme portie als je onterfd bent;
 • Het procederen bij de rechter bij overige geschillen over de verdeling van de nalatenschap;
 • Het in de gaten houden van de termijnen die gelden in het erfrecht;
 • Het nietig laten verklaren van het testament;
 • Advisering bij de afhandeling van complexe zaken zoals aandelenverkoop of de schulden uit een bedrijf;
 • Het opstellen van een duidelijk testament.

Wat kost een erfrecht advocaat Alkmaar?

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde erfrecht advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede erfrecht advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen.

Gezamenlijk een erfrecht advocaat inschakelen

Het kan voorkomen dat niet alleen jij een geschil hebt, maar dat meerdere erfgenamen hetzelfde geschil hebben bij de afhandeling van de nalatenschap. Wanneer jullie het met elkaar eens zijn over de aanpak en gewenste uitkomst, dan kan het verstandig zijn om samen één advocaat in te schakelen. Jullie worden dan vertegenwoordigd door een gespecialiseerde advocaat, maar delen de kosten.

Rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan worden de kosten van je erfrecht advocaat mogelijk vergoed door jouw rechtsbijstandverzekeraar. Wij adviseren je te controleren of jouw verzekering ook dekking biedt bij erfrechtgeschillen en wat het kostenmaximum precies is.

Gesubsidieerde erfrecht advocaten Alkmaar

Een door de overheid gesubsidieerde advocaat noemen we ook wel een pro deo advocaat. Dit betekent dat jij niet alle kosten van de advocaat hoeft te betalen. De overheid betaalt het grootste deel en jij betaalt een eigen bijdrage. Of je recht hebt op een pro deo advocaat, hangt af van de hoogte van je inkomen.

Erfrecht advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten in Alkmaar staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn echter niet alleen gevestigd in Alkmaar, maar door het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Enschede. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in erfrecht zaken. Vul ons formulier in of bel ons op 085 –5000 202 voor een gratis, vrijblijvend gesprek!

Meer weten over het erfrecht?

Leer meer over bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen advocaat erfrecht Alkmaar

Wat kost een advocaat erfrecht?

Een erfrecht advocaat kost gemiddeld €175,- tot €300,- per uur. Hoeveel uur uiteindelijk nodig is, wordt bepaald aan de hand van de complexiteit van het probleem.

Wat wordt er geregeld in het erfrecht?

Het erfrecht is geregeld in het burgerlijk recht. Het bepaalt de erfopvolging en successie. Dit houdt in dat het erfrecht regelt wat er gebeurt met iemands bezittingen en schulden als deze komt te overlijden.

Wie moet de erfenis afwikkelen?

Als erfgenaam kun je bij de afwikkeling van de erfenis te maken krijgen met een executeur, notaris of bewindvoerder. Indien er geen erfgenamen zijn, is het mogelijk dat de overheid de afwikkeling regelt.


Meteen een erfrecht advocaat in Alkmaar vinden?

Plaats direct een zaak

Eerst een vraag stellen?

(252 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Bel nu