Conflicten omtrent Erfpacht? Deskundig Advocaat nodig?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,4

Wat is erfpacht?

Erfpacht is een zakelijk recht dat rust op de grond, een onroerende zaak. Stel dat jij eigenaar bent van een pand waarop een recht van erfpacht rust, dan ben je dus geen eigenaar van de grond waarop je pand staat, maar alleen eigenaar van het pand. Eigenlijk ‘huur’ je de grond dus van degene die wel het eigendom van de grond heeft. Meestal is dit de gemeente, maar er bestaat ook particuliere erfpacht. Het bedrag dat je als eigenaar aan de erfpachter betaalt wordt canon genoemd. Dit kan een jaarlijks bedrag zijn, maar vaak is de canon afgekocht voor een langere periode.

Hoe kan een erfpacht advocaat jou helpen?

Wanneer je van plan bent om grond in erfpacht uit te geven, dient er een erfpachtovereenkomst te worden opgesteld. Een advocaat kan jou hiermee helpen. Ook wanneer je de overeenkomst wilt laten wijzigen kan een advocaat dit voor je doen. Stel dat de erfpachter niet voldoet aan zijn verplichtingen, bijvoorbeeld de plicht tot het betalen van de canon, kun je als grondeigenaar (en dus degene met het erfpachtrecht) maatregelen nemen. Je kunt nakoming vorderen met hulp van een advocaat, maar ook kun je je wenden tot de rechter wanneer er echt een conflict omtrent de erfpacht ontstaat. Stel dat de voorwaarden van de erfpacht onredelijk zijn, dan kun je deze door de rechter laten toetsen. Een advocaat die gespecialiseerd is in erfpacht kan je adviseren over hoe groot je kansen zijn wanneer je je tot de rechter wilt wenden en je in een eventuele procedure bijstaan.

Met een advocaat in zee gaan hoeft niet duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Wil je een vraag stellen?

(12 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde erfpacht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis erfpacht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare erfpacht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Richard uit Utrecht

Geplaatst op: 27 mei 2019

Beoordeling: 10

Pluspunten:

Lawspot helped me so much! As a non-Dutch speaker, I knew I needed help finding a lawyer who could help me, and Lawspot connected me with lawyers who were affordable, understood my needs, and provided me with the advice I needed. It really helped remove the stress and anxiety from my legal problem.

Verbeterpunten:

Geen opgegeven.

M uit Cuijk

Geplaatst op: 17 mei 2019

Beoordeling: 8

Pluspunten:

**** Snelle reactie van een advocaat. Tot nu toe lijkt het het een goede keus. Maar dat is nu een beetje vroeg om over te oordelen

Verbeterpunten:

Zou nu niets weten