Emissie

Emissie

Emissie van aandelen

Ondernemingen kunnen aandelen uitgeven op de beurs. Dit heet ook wel aandelenemissie. De bank heeft de leiding over deze emissie. Voordat de aandelenemissie in werking treedt is er een emissiebesluit nodig.

Beursgang

Soms worden de termen beursgang en aandelenemissie door elkaar gebruikt. Dit is logisch te verklaren aangezien de aandelen op de beurs worden uitgegeven. Dit is echter niet hetzelfde. Bij een beursgang geeft een onderneming voor het eerst haar aandelen uit. In de financiële wereld heet dit IPO. In tegenstelling tot enkel de eerste uitgifte (de emissie) zoals bij een beursgang, kan een aandelenemissie ook de tweede uitgifte van aandelen van een beursgenoteerde onderneming zijn.

Extra vermogen

Door het uitgeven van aandelen kan een onderneming extra vermogen ophalen. Hiermee kunnen zij vervolgens nieuwe investeringen doen of hun liquiditeitspositie verbeteren. Er zitten echter ook nadelen aan en deze kunnen een onderneming tegenhouden naar de beurs te gaan. Een voorbeeld hiervan is dat een beursgenoteerde onderneming aan strengere eisen onderworpen is.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Emissie

Veel gelezen artikelen

Bel nu