Eindafrekening

Eindafrekening

Na het ontslag ontvang je een eindafrekening van je werkgever. Dit is een overzicht waarop je kan vinden wat je nog precies krijgt uitbetaald. Hierbij kan je denken aan je laatste salaris, maar ook de uitbetaling van overuren, vakantiedagen of bonussen. Het is van belang dat je altijd nagaat of de eindafrekening correct is.

Geen eindafrekening?

Indien je geen eindafrekening hebt ontvangen, moet je contact opnemen met jouw werkgever en verzoeken deze op te sturen.

Foute eindafrekening?

Wanneer de eindafrekening in jouw ogen onjuist is of je hebt twijfels, dan adviseren wij om contact op te nemen met jouw werkgever per telefoon of per mail. Is de uitleg van de werkgever onduidelijk of weigert de werkgever te betalen, kan je vragen om betaling van hetgeen waar jij recht op hebt.

Geen reactie op verzoek?

Indien de werkgever niet reageert op jouw verzoek, kan het voorkomen dat je snel naar de rechter moet gaan.

Transitievergoeding

Als het gaat om een transitievergoeding moet dit binnen 3 maanden na beëindiging van jouw contract gebeuren.

Aanzegvergoeding

Als het gaat om een aanzegvergoeding heb je slechts 2 maanden de tijd.

Juridische hulp

In gevallen van een eindafrekening en vergoedingen adviseren wij je om direct contact op te nemen met een van onze juristen, die zal jou doorverwijzen naar een advocaat. Je kan ook advies inwinnen bij jouw vakbond of rechtsbijstandsverzekeraar. Voor alle overige betalingen heb je meer tijd om naar de rechtbank te stappen.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

eindafrekening

Veel gelezen artikelen

Bel nu