Eigen parkeerplaats aanvragen

Eigen parkeerplaats aanvragen

Het simpele antwoord op deze vraag is nee. Het is wettelijk niet toegestaan om als particulier borden langs, op of boven de weg te plaatsen die mogelijk tot verwarring kunnen leiden voor eenieder die deelneemt aan het normale verkeer. Daarbij maakt het niet uit wat er op het bord staat, het is niet toegestaan dit zomaar te doen. Daarnaast is het zo dat het gaat over parkeerplaatsen die algemeen en dus openbaar zijn. Iedereen mag daar zijn auto neerzetten, dit kan je niet persoonlijk opeisen door middel van een bord.

Parkeerplaats is geen grondrecht

Het is dan ook niet zo dat er een zogenaamd wettelijk recht is op het hebben van je eigen parkeerplaats. Er bestaat dan ook geen mogelijkheid om het recht op een eigen parkeerplaats bij jouw gemeente af te dwingen. Zij zijn niet gehouden om elke bewoner of elk huidhouden in elke straat een eigen parkeerplaats te geven of om deze aan hen beschikbaar te stellen.

Je kan de gemeente daar ook niet toe dwingen, maar natuurlijk wel vragen. Maar uit het feit dat de burger daar geen wettelijk recht toe heeft, volgt dat het hem ook niet is toegestaan om zich zelf een parkeerplaats te doen toe eigenen. Zelfs niet in het geval dat jij een parkeerplaats claimt die vlak voor jouw voordeur staat.

Invalide parkeerplaats aanvragen

Een vanzelfsprekende uitzondering op die hoofdregel is natuur de invalideparkeerplaats. Deze wordt de gereserveerde gehandicapten parkeerplaats genoemd, oftewel de GPP. Dit is een parkeerplaats die specifiek aan een voertuig is verbonden en daarom is gereserveerd voor een bepaalde persoon. Om een dergelijke parkeerplaats aan te vragen kan je bij jouw gemeente terecht. Dan dien jij hier natuurlijk wel voor in aanmerking te komen.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

eigen parkeerplaats aanvragen

Veel gelezen artikelen

Bel nu