Echtscheidingsadvocaat

Echtscheidingsadvocaat

Welke kosten komen kijken bij het inhuren van een echtscheidingsadvocaat?

Een echtscheiding brengt een hoop juridische rompslomp met zich mee, waarvoor je naar de rechtbank moet gaan. Dit kost natuurlijk ook veel geld. Zo bestaat er de verplichting om een advocaat in te huren bij de aanvraag van een echtscheiding. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een echtscheiding via het internet te regelen of de hulp in te schakelen van een mediator. Beide opties zullen aanzienlijk schelen in de kosten.

Het tarief per uur van een echtscheidingsadvocaat

Een echtscheidingsadvocaat berekent zijn loon per uur. Er bestaan behoorlijke verschillen tussen de uurlonen van echtscheidingsadvocaten. Gemiddeld ligt het uurloon van een echtscheidingsadvocaat zo rond de 200 euro. De kosten zullen alvorens hij te werk gaat door de echtscheidingsadvocaat kenbaar gemaakt worden.

Waar hangt het uurloon allemaal van af?

Het uurloon staat meestal in verhouding met de kwaliteit van de echtscheidingsadvocaat en de betreffende zaak. Indien er sprake is van een relatief eenvoudige echtscheiding, dan zal het uurloon ook lager zijn dan wanneer de zaak erg ingewikkeld zou zijn. De wensen wat betreft uw echtscheiding en de juridische zaak staan centraal. Naast het uurloon bestaat er ook nog de mogelijkheid dat u een extra toeslag van zes procent moet betalen voor het kantoor. Daarnaast komt er nog 21 procent btw overheen.

De rechtsbijstand gesubsidieerd

Wanneer je inkomen te laag is om een echtscheidingsadvocaat in te huren, dan zou u in aanmerking kunnen komen voor een subsidie voor rechtsbijstand. Alvorens je deze krijgt dient u aan enkele voorwaarden voldaan te hebben. Niet alleen je inkomen, maar ook je eigen vermogen wordt meegenomen in de afweging. De subsidie voor rechtsbijstand kan je niet zelf aanvragen, hiervoor dien je een advocaat in de arm te nemen, die vervolgens bij de Raad voor de Rechtspraak het verzoek zal indienen. Hiervoor wordt door de echtscheidingsadvocaat een bijdrage in rekening gebracht. De hoogte van deze rekening is ook afhankelijk van je inkomen en eigen vermogen.

Een mediator inschakelen

Indien je nog op goede voet met je ex staat, is het een optie om in plaats van een echtscheidingsadvocaat een mediator in te schakelen. Dit kan voor jullie beide aanzienlijk in de kosten schelen. Dit is echter alleen een mogelijkheid wanneer je nog in staat bent op normale wijze te communiceren en de juiste besluiten kunt nemen wat betreft de zaken die omtrent de echtscheiding geregeld moeten worden.

Een echtscheiding zonder echtscheidingsadvocaat

Het is in Nederland niet mogelijk om volledig zonder echtscheidingsadvocaat te scheiden. Het verzoek tot echtscheiding dient immers door een echtscheidingsadvocaat bij een rechtbank ingediend worden. De optie waarbij u zo min mogelijk gebruik maakt van een advocaat is een scheiding via het internet. Hierbij wordt de scheiding volledig door jou geregeld.

Hoe gaat dat proces in zijn werk?

Wij zorgen er voor dat je de goede documenten en informatie krijgt. Vervolgens kunt u deze formulieren samen met uw partner invullen. U zorgt ervoor dat je samen de goede afspraken maakt en je kunt een ouderschapsplan opstellen in het geval dat je minderjarige kinderen hebt. Onze juridische experts nemen deze informatie dan graag weer in ontvangst. Indien onze experts akkoord zijn met de toegezonden documenten zullen onze experts het verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Echtscheidingsadvocaat

Veel gelezen artikelen

Bel nu