Partneralimentatie, spullen verdelen, voogdij van de kinderen… Een echtscheiding is vaak een bron van conflicten. Bij problemen op het gebied van partneralimentatie kunt u een rechercheur inhuren die familierecht en echtscheidingen als specialisatie heeft. Maar wat kan zo’n rechercheur nu precies voor u betekenen? Dat leggen we uit in dit blog-artikel.

Wie krijgt na een echtscheiding partneralimentatie? En hoeveel?

Niet bij iedere echtscheiding heeft een van de partners recht op partneralimentatie. Dat is pas het geval wanneer een van de twee onvoldoende in zijn of haar levensonderhoud kan voorzien, door te lage inkomsten. Degene die het minst verdient, vraagt de alimentatie dan aan.

De duur van de partneralimentatie is over het algemeen twaalf jaar. Dit geldt niet voor huwelijken zonder kinderen die korter dan vijf jaar hebben geduurd. In dat geval is de duur van de alimentatie gelijk aan de duur van het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Als de ontvanger overlijdt, hertrouwt of gaat samenwonen als ware gehuwd, dan stopt de alimentatieplicht.

Het maandelijkse bedrag mogen ex-partners zelf vaststellen of door een rechter laten bepalen. De berekening ervan is ingewikkeld. Grofweg geldt dat de rechter aan de ene kant rekening houdt met de behoefte van de ontvanger en aan de andere kant met de draagkracht van degene die de partneralimentatie gaat betalen.

Wanneer is een rechercheur inhuren bij een echtscheiding verstandig?

Er zijn allerlei gevallen denkbaar waarbij een rechercheur familierecht inhuren verstandig is. Bent u degene die alimentatie betaalt? Dan kan het bijvoorbeeld zo zijn dat uw ex-partner informatie achterhoudt. Hij of zij is gaan samenwonen met een nieuwe vriend of vriendin, maar ontkent dit. Daardoor moet u nog steeds partneralimentatie betalen, terwijl uw ex-partner daar eigenlijk geen recht meer op heeft.

Bent u de ontvanger van alimentatie? Ook dan kunnen er vervelende situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een ex-partner die geen alimentatie meer betaalt omdat hij of zij arbeidsongeschikt is geraakt. Maar is dit echt zo of is deze persoon toch stiekem aan het werk? In dit soort gevallen is het aan te raden om een rechercheur in te huren die echtscheidingen als specialisatie heeft.

Plaats nu jouw zaak op Lawspot.nl

Rechercheur nodig voor de waarheidsvinding in een echtscheiding? Vraag ons naar de mogelijkheden! De juiste rechercheur of advocaat vind je op Lawspot.nl! Wij zorgen ervoor dat je binnen enkele klikken een rechercheur of advocaat hebt gevonden die bij jou en jouw budget past.

 

Klik hier om jouw zaak te plaatsen

 

Zo gaat partneralimentatie-onderzoek in zijn werk

Als u eenmaal een rechercheur heeft ingeschakeld, dan gaat het onderzoek van start. Dit gaat veel verder dan alleen wat foto’s maken. Zo maken een informatief vooronderzoek, observaties en een tactisch onderzoek er deel van uit. Ook het verhoren van getuigen hoort erbij.

Een partneralimentatie-onderzoek is vaak wel erg lastig. Er is veel wet- en regelgeving om rekening mee te houden. Dat maakt het verzamelen van bewijsmateriaal moeilijk, maar niet onmogelijk. Bovendien kijkt een rechercheur heel precies naar de eisen waaraan voldaan moet worden, bijvoorbeeld om te kunnen spreken van ‘samenwonen als ware gehuwd’. Dat gaat namelijk verder dan samen op vakantie gaan en samen boodschappen doen. Een rechercheur inhuren is dus van grote waarde.

Echtscheiding met Happy End? Het resultaat van waarheidsvinding

Als de rechercheur zijn partneralimentatie-onderzoek heeft afgerond, dan is de waarheidsvinding familierecht klaar. U heeft dan een professioneel onderzoeksrapport in handen. In het geval van een rechtszaak staat u daar erg sterk mee. Dat komt doordat de rechercheur tijdens het onderzoek rekening heeft gehouden met alle wet- en regelgeving.

Bevindt u zich in een soortgelijke situatie? Of heeft u al een rechercheur ingehuurd en wilt u op basis van het resultaat een rechtszaak beginnen? Schakel dan een echtscheiding advocaat in voor de echtscheiding of het regelen van de partneralimentatie.