Debiteur

Debiteur

De juridische schuldenaar

Een onderneming of persoon die aan een ander een schuld moet voldoen is een debiteur. Een andere benaming voor een debiteur is een juridisch schuldenaar. De persoon moet nog betalen voor een bepaalde dienst of een bepaald product.

De crediteur

Tegenover de debiteur staat de crediteur. Deze moet nog geld ontvangen van de schuldenaar. Een andere naam voor een crediteur is (concurrent) schuldeiser.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Veelgestelde vragen

Wat doet een debiteur?

Een debiteur is iemand die een factuur van je heeft ontvangen, maar deze nog niet heeft betaald. Zij staan aan de linkerkant van de balans in tegenstelling tot crediteuren. Zij moeten juist nog geld van jou ontvangen.

Wie is crediteur en wie is debiteur?

Bij een crediteur heb jij nog een rekening openstaan. Deze factuur moet je dus nog betalen. Bij een debiteur is het andersom. Een ander heeft dan nog een schuld bij jou openstaan.

Waar hoort debiteuren bij?

Debiteuren staat op de balans aan de linkerzijde; het betreft immers activa. Crediteuren staan aan de rechterkant. Hier gaat het namelijk om passiva.

Wat is debet en credit?

Debet is een term om te omschrijven dat er geld binnen gaat komen. Bij credit is er sprake van schuld; een betaling aan jou kant moet nog plaatsvinden.

Waar horen crediteuren bij?

De crediteuren staan aan de debetzijde. Crediteuren staan aan de creditzijde.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Debiteur

Veel gelezen artikelen

Bel nu