Coulance

Coulance

Wanneer een vergoeding wordt aangeboden om zo een geschil over aansprakelijkheid te doen eindigen, wordt gesproken van een vergoeding ‘uit coulance’. Men erkend hierbij de aansprakelijkheid niet, waardoor de ander niet verplicht is tot het betalen van schadevergoeding.

Schikking

Als het over een schikking gaat beslist men vaak tot een dergelijke vergoeding. Wanneer partijen in een kwestie omtrent aansprakelijkheid een schikking treffen, komen ze nader tot elkaar. Partijen doen ‘water bij de wijn’.

Vergoeding uit coulance

De partij die aansprakelijk zou zijn, kan dan een vergoeding uit coulance aanbieden om zo het geschil te doen eindigen, zonder dat zij de aansprakelijkheid erkent. Wanneer vervolgens alsnog niet tot een schikking is gekomen waar beide partijen het mee eens zijn, betekent het aanbieden van een dergelijke vergoeding uit coulance niet dat daarmee de aansprakelijkheid alsnog erkend is.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Coulance

Veel gelezen artikelen

Bel nu