Corporate litigation; wat kan je doen bij een zakelijke geschil?Meer weten over dit onderwerp? Bel ons gerust even: 085 5000 202

Corporate litigation / Zakelijke geschillen

Corporate litigation of zakelijke geschillen zijn geschillen die onverhoopt kunnen plaatsvinden binnen jouw onderneming. Verschillende soorten zakelijke geschillen zijn

  • geschillen tussen aandeelhouders onderling; bijvoorbeeld meningsverschillen omtrent het financiële beleid van jouw onderneming.
  • geschillen tussen aandeelhouders en bestuurders van de naamloos vennootschap of besloten vennootschap ; zoals over de aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen.
  • en geschillen tussen vennoten van een vof; bijvoorbeeld als een vennoot besluit te stoppen, wat er moet gebeuren er met zijn aandeel.

Conflicten leveren vaak een nadelige situatie op met grote financiële gevolgen voor jouw bedrijf. Ondernemingsgeschillen kunnen verschillende oorzaken hebben zoals onenigheden over fusies, afsplitsing, overnames, beleid, aansprakelijkheid van dochtermaatschappijen, gedwongen overdracht van aandelen en aandeelhoudersovereenkomst, vennootschapsovereenkomsten of andere samenwerkingsovereenkomsten.

Een advocaat voor jouw zakelijke geschill

Het is niet altijd nodig om direct te procederen bij de rechter. Zo zou je eerst op de achtergrond een advocaat kunnen gebruiken om advies in te winnen voor de vervolgstappen in jouw geschil. Ook kan je een advocaat inschakelen om meditation te bewerkstelligen. De mediator is onafhankelijk en begeleidt onderhandelingen tussen partijen. Daarnaast kan je soms gebruik maken van arbitrage. Vaak pas de laatste optie is het procederen bij de civiele rechter of Ondernemingskamer. De Ondernemingskamer heeft vergaande bevoegdheden zoals besluiten van bestuurders of aandeelhouders vernietigen, bestuurders of commissarissen te ontslaan en statuten van vennoten veranderen. Hierbij is een advocaat essentieel om je terzijde te staan.


Wil je een vraag stellen?

(3 vragenstellers gingen u voor over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


In contact komen met een goede ondernemingsrecht advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis ondernemingsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?