Lawspot Advocaten

Corporate Governance Code

Corporate Governance Code

De Corporate Governance Code is een gedragscode voor beursgenoteerde bedrijven. Deze gedragscode is opgesteld door de commissie-Tabaksblat en bestaat al sinds 2004. De code bevat principes en regels voor beursgenoteerde bedrijven. Deze regels hebben betrekking op het afleggen van verantwoording door het bestuur en bevat bepalingen omtrent belangenverstrengeling en beloning. Schending hiervan kan onbehoorlijk bestuur opleveren.

Versies van de code

Sinds 2004 is de code enkele malen herzien. De nieuwe versie van de code richt zich op de waardecreatie van het bedrijf op de lange termijn. Hierin is transparant beloningsbeleid en het hebben van een goede bedrijfscultuur zeer belangrijk. Beursgenoteerde bedrijven moeten de Corporate Governance code naleven. Doen zij dit niet, of doen zij dit niet geheel, dan moeten zij dit verklaren in hun jaarverslag. Dit noemen we ook wel de “pas toe of leg uit” regel.

Monitoring Commissie Corporate Governance

De naleving van de Corporate Governance Code wordt gecontroleerd door de Monitoring Commissie Corporate Governance. Zij waarborgen ook de actualiteit en de bruikbaarheid van de code.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Corporate governance code

Veel gelezen artikelen

Bel nu