Commanditaire vennootschap betekenis

Commanditaire vennootschap betekenis

Er zijn verschillende soorten rechtspersonen. De commanditaire vennootschap is hier een van . De commanditaire vennootschap wordt ook wel CV genoemd.Een commanditaire vennootschap is een rechtspersoon die als geldschieter gezien kan worden.

Vennoten

Als we kijken naar hoe de commanditaire vennootschap er uit ziet, zien we dat er tenminste altijd één vennoot is die het beheer voert. Naast deze beherende vennoot, is er ook nog tenminste één vennoot die enkel en alleen geld schiet. Deze vennoot wordt ook wel de ‘stille vennoot’ genoemd. Dit komt omdat deze vennoot niet aan het beheer deelneemt van de commanditaire vennootschap.

Verschil tussen de vennoten

De beherende vennoot is daarentegen juist belast met het dagelijkse bestuur van de vennootschap. Ook qua aansprakelijkheid zit er een verschil: de stille vennoot kent minder aansprakelijkheid ten opzichte van de beherende vennoot. Dit is ook logisch, gezien de stille vennoot alleen geld investeert.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Commanditaire vennootschap betekenis

Veel gelezen artikelen

Bel nu