Krijg je een onterechte incasso?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat kan je doen tegen onterechte incasso’s?

Als je een openstaande vordering niet betaald hebt gebruiken bedrijven vaak incassobureaus om hun geld terug te krijgen. Dit is uiteraard hun goed recht, maar incassobureaus maken soms fouten. Let dan ook goed op:

  • De rente en incassokosten die aan jou worden doorberekend. Lees hier in dit blogartikel (moet ik incassokosten betalen?) hoe incassokosten precies berekend worden.
  • Het dreigen van maatregelen die incassobureaus niet mogen nemen. Incassobureaus mogen geen gerechtelijke procedures starten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld geen beslag leggen of dagvaardingen uitbrengen. Dit kan uitsluitend de gerechtsdeurwaarder doen.

Handelt een incassobureau op een van bovenstaande wijzen? Dan wil je daar natuurlijk graag iets aan doen. Een advocaat kan je helpen om in verweer te gaan tegen onterechte kosten of maatregelen.

Verweer tegen een onterechte incasso

Je kunt het om allerlei redenen niet eens zijn met binnengekomen facturen. Zo kun je het niet eens zijn met de hoogte van het bedrag, de incasso kan verjaard zijn of bepaalde afspraken zijn geschonden waardoor je niet meer verplicht bent om het (gehele) bedrag te betalen. Als je het niet eens bent met een binnengekomen rekening kun je in verweer gaan. Een advocaat kan je helpen dit verweer behoorlijk te voeren.

Verweer tegen een conservatoir beslag

Als er een conservatoir beslag op jouw eigendom wordt gelegd heb je twee opties:

  • De gerechtelijke procedure afwachten die de beslagleggende partij verplicht moet starten. Dit is een goede optie als je weinig last hebt van het beslag. De partij die beslag heeft gelegd moet binnen 30 dagen een gerechtelijke procedure starten. Een civiel recht advocaat staat je bij in deze gerechtelijke procedure. De rechter zal dan bepalen wie er gelijk heeft en of het beslag terecht is.
  • Of je start een kort geding om de rechter te overtuigen dat het beslag ten onrechte gelegd is. Een advocaat kan je helpen een kort geding te starten. Bij een onterechte incasso zullen de meeste advocaten dit aanraden. Je moet dan bewijzen dat het beslag ten onrechte gelegd is. De bewijzen moeten sterk zijn want bij twijfel zal de rechter het beslag niet opheffen. Dan zal in een meer uitgebreide procedure moeten blijken wie er daadwerkelijk gelijk heeft.

Als je in verweer gaat tegen onterechte incasso’s, te hoge incassokosten of verkeerde maatregelen van incassobureau's wil je natuurlijk een betrouwbare advocaat voor de juiste prijs. Op Lawspot.nl vergelijk je gemakkelijk gespecialiseerde advocaten. Kijk hier hoe het werkt.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Verschillende advocaten zullen je prijsindicaties toesturen waarin je dit kunt zien. Ook kun je eventueel in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de kosten van de rechtshulp. Als je meer vragen hebt, kun je hiervoor uiteraard bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?


(243 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Hulp van een advocaat bij verweer tegen een onterechte incasso?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis civiel recht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare civiel recht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!