Algemene voorwaarden, wat zijn jouw rechten als consument?

Wat zijn Algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden – ook wel ‘’de kleine lettertjes’’ genoemd – worden door bijna elk bedrijf gebruikt. Hier kom je bijvoorbeeld mee in aanraking wanneer je een product via internet koopt. Vaak zijn ze zó lang, dat het wel een heel boekwerk lijkt. Toch is het belangrijk om als consument deze voorwaarden van een onderneming te kennen, de bepalingen van een bedrijf die standaard gelden bij het sluiten van een overeenkomst staan er namelijk in vermeld. Het gaat dus om algemene bepalingen die zijn opgesteld die geldig zijn voor meerdere overeenkomsten waarover niet apart onderhandeld wordt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan betalingstermijnen, garanties en opzegtermijnen. Maar het gaat vaak ook over de aansprakelijkheid van een bedrijf.

Waar kan een advocaat je mee helpen?

Als consument kun je hulp inroepen van een deskundig advocaat, bijvoorbeeld wanneer je nadelige voorwaarden door de rechter wilt laten vernietigen.
Daarnaast kan het voorkomen dat jou als particulier geen redelijke mogelijkheid is geboden om kennis te nemen van de algemene voorwaarden vóór het sluiten van de overeenkomst. In een dergelijk geval kun je elk beding van de a.v. laten vernietigen! De rechter zal dan toetsen of er wel of geen redelijke mogelijkheid geboden is. Vernietiging is ook mogelijk wanneer een beding voor een particulier onredelijk bezwarend is. In beide gevallen kan een civiel recht advocaat je helpen met het aantonen hiervan.

Een advocaat in de arm nemen hoeft niet duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(243 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde civiel recht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis algemene voorwaarden advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare civiel recht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

 

Bel nu