Op zoek naar een civiel recht advocaat?

Waarmee kan een civiele advocaat jou helpen?

Het civiel recht wordt ook het burgerlijk recht of privaatrecht genoemd. In het civiel recht worden de juridische verhoudingen tussen bedrijven, tussen burgers en bedrijven of burgers onderling geregeld. Zowel particuliere als zakelijke belangen worden door het civiel recht gewaarborgd, daar kan een advocaat bij helpen. In dit artikel ontdek je alles wat je weten moet over juridische hulp van advocaten die specialist zijn in civiele zaken en procedures.

Wat kenmerkt het civiel recht?

Het civiel recht wordt gekenmerkt door het feit dat de betrokkene zelf het recht moet activeren. Dat betekent dat er geen instantie is die jouw zaak voor de rechter zal brengen. Dat zul je zelf moeten doen. Onze advocaten helpen je een civielrechtelijke procedure te starten en tot een bevredigend einde te brengen.

Wat valt er onder het civiel recht?

Het civiel recht is een zeer breed rechtsgebied. Het gaat over rechtsbetrekkingen tussen burgers. Zaken tegen de overheid vallen onder het publiekrecht. Zo vallen onder het civiel recht onder andere het arbeidsrecht, het personen- en familierecht, het aansprakelijkheidsrecht, het erfrecht, het huurrecht, het vermogensrecht, het handelsrecht en het sociaal zekerheidsrecht.

Wanneer een advocaat civiel recht inschakelen?

voorbeeld 1: aansprakelijkheid en letselschade

Als je bijvoorbeeld iemand aansprakelijk wilt stellen voor schade die hij heeft veroorzaakt, kun je naar een aansprakelijkheidsrechtadvocaat. Deze advocaat kan je ook helpen als je betrokken bent geweest bij een incident en daardoor letselschade hebt opgelopen.

voorbeeld 2: verborgen gebreken

Als je onlangs een huis hebt gekocht met verborgen gebreken of online een product hebt besteld die na ontvangst niks weg heeft van wat je mocht verwachten, heb je te maken met een civielrechtelijk probleem en kan een van onze advocaten je helpen.

voorbeeld 3: scheiding

Echtscheidingen vallen ook onder het civiel recht. Een gespecialiseerde scheidingsadvocaat kan jou goed bijstaan.

Elke civiele zaak is uniek, het kiezen van de juiste advocaat is dus van groot belang.

Wat kost een advocaat civiel recht?

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde advocaat civiel recht heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Advocaat civiel recht uit je eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in civiele zaken.

Een advocaat inschakelen hoeft niet duur te zijn

Dit zul je direct merken wanneer je de prijsindicaties van onze advocaten gaat vergelijken. Het is daarnaast ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor een overheidsvergoeding van de gemaakte advocaatkosten. Uiteraard kan je hierover bij ons advies inwinnen.

Veelgestelde vragen aan een advocaat civiel recht

Wat is civiel recht?

Civiel recht is het recht tussen burgers onderling, tussen burgers en bedrijven en tussen bedrijven onderling. Het civiel recht wordt ook wel het privaatrecht en het burgerlijk recht genoemd.

Wat is een civiele zaak?

Een civiele zaak heeft geen vast begin of einde, maar is afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het geval. Vaak begint een zaak wanneer er een advocaat wordt ingeschakeld en eindigt deze bij een schikking of uitspraak van de rechter.

Wat is een civiele procedure?

Een civiele procedure is een procedure bij de rechtbank en heeft wel een vast begin en einde. De procedure begint bij de indiening van de vordering bij de rechtbank en eindigt bij een schikking of uitspraak van de rechter.

Wat valt onder civiel recht?

Onder het civiel recht vallen onder andere het arbeidsrecht, het personen- en familierecht, het aansprakelijkheidsrecht, het erfrecht, het huurrecht, het vermogensrecht, het handelsrecht en het sociaal-zekerheidsrecht.

Is een advocaat civiel recht verplicht?

In sommige gevallen is het verplicht om voor de rechter te komen met een advocaat. Op de website van de rechtspraak zie je per geschil of een advocaat verplicht is of niet.

Welke verschillen zijn er tussen civiel recht, privaatrecht en burgerlijk recht?

Geen, het zijn synoniemen van elkaar.


Meteen een civiele advocaat vinden?

 

(236 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een goede civiel recht advocaat vinden?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis civiel recht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare civiel recht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu