Bruikleenovereenkomst

Bruikleenovereenkomst

Een bruikleenovereenkomst is een overeenkomst waarbij partijen afspreken dat een van de partijen de andere partij toestaat een zaak te gebruiken, zonder dat hij of zij daartoe een tegenprestatie verschuldigd is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een bemiddelingsovereenkomst of verhuur). Een voorwaarde hierbij is wel dat het enkel gaat om gebruik en dat de gebruiker de zaak uiteindelijk weer teruggeeft. In de praktijk noemen we dit ook wel gewoon iets ‘uitlenen’.

Verplichtingen bij bruikleenovereenkomst

Hiertoe gelden wel enkele verplichtingen. De gebruiker moet goed en zorgvuldig omgaan met de zaak die hij leent en hij wordt geen eigenaar van de geleende zaak. Het eigendom blijft bij de uitlener. De uitlener mag vervolgens niet zijn eigendom weer opeisen als er een termijn is afgesproken die nog niet verstreken is. Soms wordt er geen termijn afgesproken. Dan mag de eigenaar de zaak pas terugeisen wanneer de lener klaar is met het gebruik van de zaak, of wanneer er dringende omstandigheden zijn die de spoedige terugkeer van de zaak vereisen.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Bruikleenovereenkomst

Veel gelezen artikelen

Bel nu