Boedel

Boedel

Bezittingen

Zowel natuurlijke personen (een mens die bepaalde rechten en plichten heeft) als ook een rechtspersoon (zoals bv’s, nv’s, stichtingen, overheidsinstanties etc.) kunnen bezittingen hebben. Wanneer een natuurlijk persoon of een rechtspersoon in staat van faillissement verkeert, worden alle bezittingen van deze failliet samen de ‘boedel’ genoemd.

Curator

Wanneer er een faillissement is, wordt een curator ingeschakeld. Dit is een door de rechtbank aangewezen persoon die belast is met het beheren en de beschikking over het vermogen van een failliet persoon.

Boedel te gelde

Deze curator maakt de betreffende boedel te gelde. Dit doet hij met als doel de gemaakte schulden van degene die failliet is zo veel mogelijk nog te voldoen.

Personen- en familierecht

Ook komt een ‘boedel’ voor in personen- en familierecht zaken. Wanneer er een echtscheiding is, en er over een boedel gesproken wordt, gaat het om de situatie waarin de huisraad en andere (roerende)zaken verdeeld worden over de twee echtgenoten. Hier vindt u de kosten voor echtscheiding.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

boedel

Veel gelezen artikelen

Bel nu