Bindend advies

Bindend advies

In het geval van een geschil tussen partijen kunnen ze naar de rechter te stappen om zo tot een oplossing te komen. Een andere mogelijkheid is het bindende advies. De partijen kunnen afspreken dat ze via deze weg tot een geschilbeslechting willen komen. Het is doorgaans zo dat een onafhankelijke en deskundige derde partij het advies aan de partijen verleent.

Overeenkomst tot bindend advies

De partijen komen dan tot de conclusie dat ze middels een bindend advies tot een oplossing willen komen. Dit leggen zij vast in een overeenkomst, vergelijkbaar met een vaststellingsovereenkomst. Voor een dergelijke overeenkomst gelden de regels die doorgaans voor de vaststellingsovereenkomst gelden.

Verschillen met arbitrage

Een bindend advies kan men vergelijken met een vonnis van arbitrage. Er zijn echter wel degelijk verschillen. Een bindend advies wordt namelijk niet uitgesproken door een rechter, waardoor het niet als een vonnis kan worden aangemerkt. Daarnaast kan dit kan ook niet worden geëxecuteerd. Er is slechts een beroep op de overeenkomst tussen de partijen mogelijk om de nakoming van het advies af te dwingen. Het heeft dus wel degelijk rechtskracht.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

bindend advies

Veel gelezen artikelen

Bel nu