Bijstandsuitkering buitenland

Bijstandsuitkering buitenland

Stel dat u, gedurende een periode van meer dan 4 weken, zich in het buitenland bevindt. Heeft u dan recht op een bijstandsuitkering?

Jan de Boer en Maaike Jongstra zitten in Spanje op een vakantiepark. Terwijl zij op vakantie zijn krijgen zij het bericht dat hun huis volledig uitgebrand is. Vervolgens nemen ze contact op met de gemeente en de woningbouwvereniging en stellen deze instanties op de hoogte van hun situatie. Ze blijven in Spanje op het vakantiepark omdat er geen nieuw huis beschikbaar is voor Jan en Maaike. De gemeente beëindigt het recht op de bijstandsuitkering nadat Jan en Maaike vier weken in het buitenland zijn verbleven. Echter, de rechter heeft hierover een andere mening. Omdat er, ondanks dat er door zowel Jan en Maaike als de gemeente en andere instanties die geholpen hebben naar diverse alternatieven gekeken is, zijn ze hier onsuccesvol in geweest. Omdat er geen andere mogelijkheid voorhanden was, had de gemeente de bijstand niet mogen beëindigen.

Juridische hulp nodig?

Vraag je je af of je ook recht hebt op bijstand? Of loop je tegen een ander probleem aan? Neem dan snel contact op met een van onze advocaten!

bijstandsuitkering buitenland

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

bijstandsuitkering buitenland

Veel gelezen artikelen

Bel nu