Lawspot Advocaten

Bewindvoering

Bewindvoering

Insolventierecht

Bewindvoering kan zich in verschillende situaties voordoen. Als het gaat om insolventierecht, dan is er sprake van bewindvoering wanneer de rechtbank een advocaat aanstelt die de levensvatbaarheid van een onderneming gaat onderzoeken, nadat deze uitstel van betaling heeft gekregen. De bewindvoerder heeft dan het bewind over de onderneming. Zonder toestemming of medewerking van de bewindvoerder mag het bestuur geen daden van beheer of beschikkingen met betrekking tot de boedel verrichten.

Personen- en familierecht

Bewindvoering kan ook plaatsvinden in het personen- en familierecht. Soms is iemand niet (meer) in staat om zelf zijn financiën te regelen. In dit geval wordt er een bewindvoerder aangesteld die dan de beslissingen neemt over de financiële zaken. De onder bewind gestelde blijft verder handelingsbekwaam. Dit betekent dat hij of zij wel zelfstandig rechtshandelingen mag verrichten, maar de financiële beslissingen, die neemt de bewindvoerder.

Bewindvoering kan ook plaatsvinden bij rechtspersonen. Ontbindt de rechter een rechtspersoon, dan kan hij ook de goederen van desbetreffende rechtspersoon onder bewind stellen

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Meer weten over bewindvoering, curatele en mentorschap?

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Bewindvoering

Veel gelezen artikelen

Bel nu