Wil jij een procedure beginnen tegen de Belastingdienst?

Wat is belastingrecht?

Het belastingrecht – ook wel fiscaal recht genoemd – omvat alle regels over de heffing en invordering van belastingen. Het valt onder het rechtsgebied bestuursrecht. De Belastingdienst is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de belastingwetten. De Belastingdienst stelt vast hoe hoog je belastingschuld is en kan vervolgens tot het innen van de schuld overgaan. In de praktijk wordt dit gedaan door een belastinginspecteur die werkt voor de overheid. Het is mogelijk dat je het niet eens bent met de hoogte van je belastingschuld. Je kan hier wat tegen doen door een procedure te beginnen tegen de belastingdienst.

Wanneer kan je een procedure beginnen tegen de Belastingdienst?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je het niet eens bent met een beslissing van de Belastingdienst. Misschien heb je een fiscale boete gekregen terwijl jij van mening bent dat dat onterecht is, of ben je het niet eens met een definitieve berekening die de belastinginspecteur heeft gemaakt. Als belastingplichtige hoef je hier geen genoegen mee te nemen; je kunt bezwaar maken tegen de gemaakte beslissingen waarmee jij het oneens bent. Het bezwaar moet altijd uiterlijk zes weken na dagtekening van de beslissing worden gemaakt.

Procedure tegen belastingdienst

Het is belangrijk dat je de reden van bezwaar aan de Belastingdienst vermeldt. Het kan enorm veel geld schelen als het bezwaar of beroep succesvol is, daarom kan het verstandig zijn om hulp van een belastingrecht advocaat in te schakelen bij een procedure tegen de belastingdienst die jou hierbij kan helpen. Je kunt een fiscaal advocaat in de hand nemen die jou kan bijstaan in een procedure tegen de Belastingdienst.

Hulp van een advocaat hoeft niet altijd duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(245 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde belastingrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis belastingrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare belastingrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu