Wil jij een procedure beginnen tegen de Belastingdienst?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is belastingrecht?

Het belastingrecht - ook wel fiscaal recht genoemd - omvat alle regels over de heffing en invordering van belastingen. Het valt onder het rechtsgebied bestuursrecht. De Belastingdienst is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de belastingwetten. De Belastingdienst stelt vast hoe hoog je belastingschuld is en kan vervolgens tot het innen van de schuld overgaan. In de praktijk wordt dit gedaan door een belastinginspecteur die werkt voor de overheid. Het is mogelijk dat je het niet eens bent met de hoogte van je belastingschuld. Je kan hier wat tegen doen door een procedure te beginnen tegen de belastingdienst.

Wanneer kan je een procedure beginnen tegen de Belastingdienst?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je het niet eens bent met een beslissing van de Belastingdienst. Misschien heb je een fiscale boete gekregen terwijl jij van mening bent dat dat onterecht is, of ben je het niet eens met een definitieve berekening die de belastinginspecteur heeft gemaakt. Als belastingplichtige hoef je hier geen genoegen mee te nemen; je kunt bezwaar maken tegen de gemaakte beslissingen waarmee jij het oneens bent. Het bezwaar moet altijd uiterlijk zes weken na dagtekening van de beslissing worden gemaakt. Het is belangrijk dat je de reden van bezwaar aan de Belastingdienst vermeldt. Het kan enorm veel geld schelen als het bezwaar of beroep succesvol is, daarom kan het verstandig zijn om hulp van een advocaat in te schakelen bij een procedure tegen de belastingdienst die jou hierbij kan helpen. Je kunt een fiscaal advocaat in de hand nemen die jou kan bijstaan in een procedure tegen de Belastingdienst.

Hulp van een advocaat hoeft niet altijd duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(245 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde belastingrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis belastingrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare belastingrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!