Belastingrechtelijk advies nodig van een deskundige advocaat?

Wat is belastingrecht?

Onder het rechtsgebied belastingrecht wordt het geheel van regels over de heffing en invordering van belastingen verstaan. Bij het belastingrecht kan het bijvoorbeeld gaan om fraudezaken of een procedure tegen de belastingdienst. Het belastingrecht bestaat uit twee onderdelen. Het materiële belastingrecht en formele belastingrecht. Het materiële recht gaat over hoeveel belasting iemand moet betalen. Het formele belastingrecht gaat over processuele regels omtrent het vorderen en innen van de belasting. Mocht hieromtrent een probleem ontstaan, is het aan te raden een advocaat belastingrecht in te schakelen.

Wanneer heb ik een belastingrecht advocaat nodig?

Een belastingrecht advocaat is in te schakelen voor meerdere dingen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een fout tijdens de belastingaangifte. Hiervoor kun je een boete krijgen. Deze boetes kunnen zeer hoog zijn. Tegen deze boete kan beroep en bezwaar worden ingesteld. Een ander voorbeeld is het geval dat geschillen niet kunnen worden opgelost met enkel belastingadvies, bijvoorbeeld als je aansprakelijk wordt gesteld voor de belastingschuld van een B.V. Hierbij is het van groot belang om je te laten bijstaan door een belastingrecht advocaat. Deze kan de juiste verdediging voeren.

Wat doet een belastingrecht advocaat?

Een belastingrecht advocaat staat u bij tijdens het voeren van bezwaarprocedures tegen de belastingdienst tot aan het voeren van beroeps- en cassatieprocedures bij de rechtbank, gerechtshof of Hoge Raad. Daarnaast kan een belastingrecht advocaat u ook op de volgende manieren helpen:

  • Begeleiding bij een fiscaal controle-onderzoek
  • Begeleiding bij boete en invorderingsprocedures
  • Geschillen over Douanerecht en accijnzen
  • Geschillen over toezicht en naleving Wwft
  • Fraudezaken
  • Het voeren van (compromis)onderhandelingen
  • Verweren tegen beslag en executieverkoop

Kosten belastingrecht advocaat

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde belastingrecht advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Belastingrecht advocaat bij jou in de regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in belastingrecht zaken.

Veelgestelde vragen belastingrecht

Wat doet een belasting advocaat?

Een belastingrecht advocaat heet ook wel een fiscaal advocaat. Dit is een advocaat die gespecialiseerd is in de fiscale bezwaar- en beroepsprocedures, in het invorderingsrecht, in civiele procedures waaraan fiscale aspecten zitten, in het fiscale boeterecht en het fiscale strafrecht.

Wat verdient een belasting advocaat?

Als je net begint als belastingrecht advocaat ligt je salaris veel lager. Het startsalaris zonder ervaring is ongeveer €2.500,- bruto per maand. Het gemiddelde salaris is bruto ongeveer €5.000,- per maand. Als je een ervaren belasting advocaat hebt (tien jaar ervaring) verdien je bruto ongeveer €9.000,- per maand. Een ervaren advocaat zal dus ook meer kosten dan een net startende advocaat.

Is belastingrecht bestuursrecht?

Het belastingrecht maakt een speciaal onderdeel uit van het bestuursrecht. Geschillen over rijksbelastingen en heffingen worden behandeld door het belastingrecht team van het gerechtshof.

Waar gaat belastingrecht over?

Het belastingrecht wordt ook wel fiscaal recht genoemd. Het belastingrecht gaat over de wettelijke regelingen die gaan over de heffing en invordering van belasting. In het belastingrecht valt onderscheid te maken tussen materieel en formeel belastingrecht.


Meteen een belastingrecht advocaat vinden?

 

(246 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Belastingrecht advocaat vinden via Lawspot.nl

Voor jouw zaak kun je terecht bij Lawspot.nl. Het onafhankelijke platform zorgt ervoor dat je binnen drie simpele stappen een goede advocaat kunt vinden. Onze aangesloten advocaten zijn allemaal gecertificeerd en met jouw gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Daarnaast is het gebruik van Lawspot.nl gratis en brengt geen verdere verplichtingen met zich mee. Plaats jouw zaak zo snel mogelijk op Lawspot.nl en vind vandaag nog de juiste advocaat.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis belastingrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare belastingrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu