Fiscaal advies nodig van een belastingadvocaat?

Wat is belastingrecht?

Het belastingrecht – ook wel fiscaal recht genoemd – omvat alle regels over de heffing en invordering van belastingen. Het valt onder het rechtsgebied bestuursrecht. De Belastingdienst is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de belastingwetten. De Belastingdienst stelt vast hoe hoog je belastingschuld is en kan vervolgens tot het innen van de schuld overgaan. In de praktijk wordt dit gedaan door een belastinginspecteur die werkt voor de overheid. Heb je hulp nodig op dit gebied, schakel dan een belastingadvocaat in.

Wanneer kom je in aanraking met belastingrecht?

Zowel particulieren als bedrijven krijgen regelmatig te maken met belastingrecht. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting moet doen. Maar ook wanneer je eigenaar van een onderneming bent kan het mogelijk zijn dat je omzetbelasting dient te betalen. Of je bezit bijvoorbeeld aandelen en hebt dividend uitgekeerd gekregen.
Hierover moet je ook belasting afdragen. Er kan ook sprake zijn van grensoverschrijdende situaties, bijvoorbeeld wanneer je regelmatig in het buitenland werkzaamheden uitvoert. Of misschien heb je wel een erfenis van een dierbare hebt ontvangen. Er kan aan allerlei verschillende situaties worden gedacht.

Waarmee kan een belastingadvocaat jou helpen?

Het belastingstelsel wordt continu ontwikkeld en wetten wijzigen constant. Daarom is het verstandig om advies te vragen aan een belastingadviseur. Die kan je adviseren over bijvoorbeeld erf-en schenkbelasting, het aanvragen van toeslagen of bij het verzorgen van je inkomstenbelasting. Als je hierover vragen hebt en geen belastingvoordeel wilt laten liggen, kun je een fiscalist inschakelen om je te helpen!

Een belastingadvocaat hoeft niet duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een belastingadvocaat vinden?

Eerst een vraag stellen? (21 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)

 

(163 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde belastingadvocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis belastingadvocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare belastingadvocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

 

Bel nu