Belastingrechtelijke Kennis nodig van een Deskundige Advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is belastingrecht

Het belastingrecht - ook wel fiscaal recht genoemd - omvat alle regels over de heffing en invordering van belastingen. Het valt onder het rechtsgebied bestuursrecht. De Belastingdienst is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de belastingwetten. De Belastingdienst stelt vast hoe hoog je belastingschuld is en kan vervolgens tot het innen van de schuld overgaan. In de praktijk wordt dit gedaan door een belastinginspecteur die werkt voor de overheid.

Wanneer kom je in aanraking met belastingrecht

Zowel particulieren als bedrijven krijgen regelmatig te maken met belastingrecht. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting moet doen. Maar ook wanneer je eigenaar van een onderneming bent kan het mogelijk zijn dat je omzetbelasting dient te betalen. Of je bezit bijvoorbeeld aandelen en hebt dividend uitgekeerd gekregen. Hierover moet je ook belasting afdragen. Er kan ook sprake zijn van grensoverschrijdende situaties, bijvoorbeeld wanneer je regelmatig in het buitenland werkzaamheden uitvoert. Of misschien heb je wel een erfenis van een dierbare hebt ontvangen. Er kan aan allerlei verschillende situaties worden gedacht.

Waarmee kan een belastingadvocaat jou helpen

Het belastingstelsel wordt continu ontwikkeld en wetten wijzigen constant. Daarom is het verstandig om advies te vragen aan een belastingadviseur. Die kan je adviseren over bijvoorbeeld erf-en schenkbelasting, het aanvragen van toeslagen of bij het verzorgen van je inkomstenbelasting. Als je hierover vragen hebt en geen belastingvoordeel wilt laten liggen, kun je een fiscalist inschakelen om je te helpen!

Een advocaat hoeft niet duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Wil je een vraag stellen?

(21 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde belastingadvocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis belastingadvocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare belastingadvocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!

Merlin uit Utrecht

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

In mijn zoektocht naar een goede familierecht advocaat kwam ik bji Lawspot terecht. Binnen een paar uur had ik een afspraak bij een gerenommeerde advocaat bij mij in de buurt! Aardige mensen en ben erg goed geholpen!