Auteursrecht betekenis

Auteursrecht betekenis

Het auteursrecht is een intellectueel eigendomsrecht. Dit recht ontstaat van rechtswege voor de maker van een goed, zij het een kunstwerk of een boek. Het is wettelijk bepaald voor welke goederen auteursrecht tot stand kan komen. Dit zijn voor werken van letterkunde, wetenschappelijke werken en kunst. In dit artikel leggen wij de betekenis van de term auteursrecht uit.

Rechten voor de maker

De maker geniet na het creëren van zijn werk het recht om zijn werk openbaar te maken en het na te maken. Slechts de maker geniet dit recht. Er zijn echter wel uitzonderingen op het auteursrecht. Voorbeelden daarvan zijn het overnemen van een werk door bijvoorbeeld de pers of dat het werk wordt gebruikt voor onderwijs.

Auteurswet

De betekenis en uitwerking van het auteursrecht en alle wettelijke uitzonderingen daarop zijn geregeld in de Auteurswet.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat in het auteursrecht gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

auteursrecht betekenis

Veel gelezen artikelen

Bel nu