Reorganisatie: advocaat nodig?

Reorganisatie

Een reorganisatie, is zoals het woord eigenlijk al zegt, een verandering in/van een organisatie. Vaak betekent dit ook dat er mensen ontslagen zullen worden en daarom zijn de regels van het ontslagrecht en arbeidsrecht van toepassing. Het bedrijf of de organisatie zal veranderingen doorvoeren, die ook voor de werknemers gevolgen zullen hebben. Dit soort gevolgen zijn bijvoorbeeld het krijgen van een andere functie, een andere werkplek of ontslag. Het is verstandig een advocaat in te schakelen voor deze gevolgen van reorganisatie.

Reorganisatie advocaat

Een advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht, kan je in verschillende situaties helpen. Vaak staat er in CAO’s opgenomen dat er een Sociaal Plan opgesteld moet worden in het geval van reorganisatie. Zo’n plan wordt opgesteld om de nadelige gevolgen voor werknemers zoveel mogelijk te beperken. Stel dat er onterecht geen Sociaal Plan opgesteld is, kun jij advies aan een advocaat vragen over welke stappen je het beste kunt zetten. Wanneer je werkgever je wilt ontslaan tijdens een reorganisatie, moet hiervoor een vergunning worden aangevraagd bij het UWV.

Bezwaarschrift

Als het UWV deze ontslagvergunning aan je werkgever verleend heeft, kun jij dit vervolgens aanvechten door tegen de beslissing in bezwaar te gaan. Een advocaat kan je helpen met het opstellen van het bezwaarschrift.

Transitievergoeding

Stel dat er collectief ontslag (minimaal 20 werknemers zijn bij het ontslag betrokken) gegeven wordt, dan is de kans groot dat je recht hebt op een transitievergoeding. Een advocaat kan jou helpen met de berekening van deze vergoeding en heeft ook kennis van de wetgeving omtrent transitievergoedingen. Ook met andere vragen omtrent reorganisaties en arbeidsrecht kun je terecht bij onze aangesloten arbeidsrechtadvocaten.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(238 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu