Reorganisatie: advocaat nodig?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Reorganisatie

Een reorganisatie, is zoals het woord eigenlijk al zegt, een verandering in/van een organisatie. Vaak betekent dit ook dat er mensen ontslagen zullen worden, en daarom zijn de regels van het ontslagrecht en arbeidsrecht van toepassing. Het bedrijf of de organisatie zal veranderingen doorvoeren, die ook voor de werknemers gevolgen zullen hebben. Dit soort gevolgen zijn bijvoorbeeld het krijgen van een andere functie, een andere werkplek of ontslag.

Wat kan een advocaat voor je doen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht, kan je in verschillende situaties helpen. Vaak staat er in CAO’s opgenomen dat er een Sociaal Plan opgesteld moet worden in het geval van reorganisatie. Zo’n plan wordt opgesteld om de nadelige gevolgen voor werknemers zoveel mogelijk te beperken. Stel dat er onterecht geen Sociaal Plan opgesteld is, kun jij advies aan een advocaat vragen over welke stappen je het beste kunt zetten. Wanneer je werkgever je wilt ontslaan tijdens een reorganisatie, moet hiervoor een vergunning worden aangevraagd bij het UWV. Als het UWV deze ontslagvergunning aan je werkgever verleend heeft, kun jij dit vervolgens aanvechten door tegen de beslissing in bezwaar te gaan. Een advocaat kan je helpen met het opstellen van het bezwaarschrift. Stel dat er collectief ontslag (minimaal 20 werknemers zijn bij het ontslag betrokken) gegeven wordt, dan is de kans groot dat je recht hebt op een transitievergoeding. Een advocaat kan jou helpen met de berekening van deze vergoeding, en heeft ook kennis van de wetgeving omtrent transitievergoedingen. Ook met andere vragen omtrent reorganisaties en arbeidsrecht kun je terecht bij onze aangesloten arbeidsrechtadvocaten.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(238 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!