Advocaat nodig bij overgang van onderneming?

Overgang van onderneming

Overgang van onderneming komt regelmatig voor in het bedrijfsleven. De regels van het arbeidsrecht zijn hier van toepassing. Bij zo’n overgang wordt de onderneming aan de nieuwe eigenaar overgedragen: hij/zij wordt dan de nieuwe eigenaar. Dit betekent ook dat diegene de nieuwe werkgever van de huidige werknemers is. De overgang kan dus grote gevolgen met zich meebrengen en daarom is het raadzaam om een advocaat in te schakelen bij een overgang van onderneming. Gelukkig ben je als werknemer goed beschermd: je behoudt al je rechten en plichten die je voorheen had, dus de arbeidsvoorwaarden en CAO blijven hetzelfde. Bovendien blijft de arbeidsovereenkomst gewoon doorlopen.

Verzet overgang onderneming

Het kan zijn dat je als werknemer helemaal niet wilt dat de arbeidsovereenkomst overgaat op de nieuwe werkgever. Wat je dan kunt doen, is in verzet gaan tegen de overgang van onderneming. Als je duidelijk aangeeft dat je niet wilt dat jouw arbeidsovereenkomst automatisch overgaat, dan ontstaat er geen arbeidsovereenkomst tussen jou en de nieuwe werkgever. Het verzet moet je doen middels een schriftelijke verklaring, waarin je duidelijk aangeeft dat je niet voor de nieuwe werkgever wilt werken.

Overgang onderneming advocaat

Een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht of ondernemingsrecht kan jou met allerlei dingen helpen. Je kunt bijvoorbeeld advies vragen wanneer je je eigen onderneming wilt laten overgaan op een andere eigenaar. Ook als je werknemer bent kun je advies vragen aan een advocaat, bijvoorbeeld over wat je kunt doen wanneer de nieuwe werkgever zich niet aan de oude afspraken houdt.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(239 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu