Geschillen over vakantie- of verlofdagen? Snel advies nodig?

Vakantie/verlof

Wanneer jij werknemer bent, heb je natuurlijk recht op vakantie, en onder bepaalde voorwaarden ook recht op verlof. De regels hierover vallen onder het arbeidsrecht. Als werknemer heb je bijvoorbeeld recht op vakantiedagen: per jaar heb je recht op minimaal vier keer het aantal dagen dat per week werkt. Stel dat je dus vijf dagen per week werkt, dan heb je recht op minimaal 20 vakantiedagen per jaar. Het kan zo zijn dat je bepaalde juridische vragen hebt over verlof of vakantie, dat je juridisch advies wilt van een advocaat of dat je een geschil hebt met je werkgever over vakantie of verlof. Je kunt dan gelukkig altijd terecht bij een advocaat die kennis heeft aan arbeidsrecht.

Wat kan een advocaat voor je doen?

Een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht, kan jou adviseren over allerlei arbeidsrechtelijke kwesties en vragen die je hebt over verlof en vakantie. Jouw werkgever kan jou bijvoorbeeld vanwege gewichtige redenen geen vrijgeven op de dagen dat jij aangeeft vrij te willen krijgen. Wanneer je het hiermee oneens bent, kun je een advocaat om advies vragen. Stel dat je (langdurig) verlof aan wilt vragen vanwege je zieke kind, een doktersbezoek of vanwege een andere situatie, is het verstandig van tevoren duidelijke afspraken te maken met je werkgever. Zo kun je vervelende situaties voorkomen, en met een gerust hart op vakantie of met verlof gaan!

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(247 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsrechtadvocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrechtadvocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu