Van plan ontslag te nemen? Problemen met de opzegtermijn?

Opzegtermijn werknemer

Bij het nemen van ontslag dient de werknemer rekening te houden met de opzegtermijn, waarin hij/zij gewoon doorwerkt. De wettelijke opzegtermijn van de werknemer is vastgesteld op één maand. Toch kan het zijn dat de werknemer is gebonden aan een langere opzegtermijn. Dit is het geval indien er in de cao of arbeidsovereenkomst is afgeweken van de wettelijke opzegtermijn. Een langere termijn kan worden vastgelegd als de opzegtermijn van de werkgever minimaal het dubbele bedraagt. Deze termijn kan maximaal zes maanden bedragen. Er hoeft géén rekening te worden gehouden met de opzegtermijn bij ontslag nemen tijdens de proeftijd of op staande voet. De arbeidsovereenkomst dient te worden opgezegd tegen het eind van de maand.

Ongeldige opzegging en de gevolgen hiervan

Er is sprake van een onregelmatige opzegging als de opzegtermijn niet in acht wordt genomen. De opzeggende partij is hierbij schadeplichtig. Als een opzegtermijn ongeldig is en dus niet voldoet aan de genoemde vereisten kan deze worden vernietigd. Een advocaat kan hierbij een goede beoordeling maken en kijken naar eventuele uitzonderingen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor een overheidsvergoeding van de gemaakte kosten voor rechtshulp. Voor vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(243 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Advocaat vinden t.a.v. opzegtermijn werknemer via Lawspot.nl

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform waarop je in drie simpele stappen voor jouw zaak de juiste advocaat kan vinden. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn natuurlijk alleen gecertificeerde advocaten aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en brengt het geen verplichtingen met zich mee. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jouw helpt bij het proces.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu