Advocaat nodig om van een Hinderend Concurrentiebeding af te komen?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Het concurrentiebeding en de werknemer

Een concurrentiebeding is een contract dat is gesloten tussen werknemer en werkgever waarin wordt bepaald dat de werknemer na het eindigen van de arbeidsovereenkomst niet zomaar overal kan gaan werken. Dit om te voorkomen dat (ex-)werknemers hun kennis en ervaring van het bedrijf bij een concurrerende werkgever gebruiken en ter bescherming van gevoelige informatie. Het kan voorkomen dat je niet meer dezelfde werkzaamheden binnen dezelfde plaats en tijd mag uitvoeren of niet bij een directe concurrent, maar ook dat dezelfde soort werkzaamheden bij een nieuwe werkgever helemaal worden uitgesloten. Bij een overtreding van een concurrentiebeding kan jouw werkgever jou een boete geven.

Als werknemer van het concurrentiebeding af?

Veel werknemers ondervinden hierdoor moeilijkheden bij het wisselen van baan. Als je van een concurrentiebeding af wilt, zijn er twee mogelijkheden: overeenkomen of een proces starten bij de kantonrechter. Indien de werkgever het niet eens is met het matigen of vernietigen van het concurrentiebeding kan je naar de rechter stappen met een vordering tot ongeldigheidsverklaring van het beding. De rechter kan het beding (geheel of gedeeltelijk) vernietigen of matigen. Het beding is in beginsel geldig als het schriftelijk is neergelegd en ondertekend door een meerderjarige werknemer. Als het gaat om een tijdelijke arbeidsovereenkomst gesloten na 1 januari 2015 mag de werkgever enkel een concurrentiebeding opnemen als daar zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen voor zijn. Als aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, is het beding ongeldig.

Een rechter zal het concurrentiebeding van een werknemer hoogstwaarschijnlijk niet in stand houden als er sprake is van een van de volgende gevallen:

  • Belangen van werkgever en werknemer zijn niet in verhouding: dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer het beding veel te ruim is, waardoor je bijna nergens meer kan werken.
  • Als de werkgever schadeplichtig is door de wijze van ontslag.
  • Als het beding door verandering van omstandigheden zwaarder is gaan drukken op de werknemer: bijvoorbeeld bij het uitvoeren van een hogere functie of uitbreiding van het bedrijf.

Bij een procedure tot vernietiging of ongeldigheidsverklaring van het concurrentiebeding is het van groot belang om een goede advocaat te hebben. Deze kan jouw kansen en risico’s het beste inschatten en helpen met het ondernemen van stappen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Je zult dit zien in de prijsindicaties die je ontvangt van verschillende advocaten. Bovendien kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de rechtshulp kosten. Voor meer vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?


(319 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!