Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is belangrijk voor een werknemer bij ontslag?

Wil je als werknemer van baan veranderen? Wil je stoppen met werken, of moet je om andere redenen stoppen met je huidige werk? Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom je als werknemer ontslag neemt. Deze kunnen bijvoorbeeld gelegen zijn in de functie zelf, je collega’s of leidinggevende, of de afstand van woning tot werk. Het kan ook zijn dat je eigen gezondheid niet langer toelaat dat je hetzelfde werk blijft doen. Indien je uiteindelijk besluit ontslag te nemen, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden.

Om te beginnen, is de vraag aan welke opzegtermijn je vast zit. Deze is afhankelijk van de duur en aard van de arbeidsovereenkomst, en van wat je met je werkgever schriftelijk bent overeengekomen.

Daarnaast is van belang na te gaan of er een concurrentiebeding in je contract is opgenomen en zo ja, in hoeverre dit je beperkt in het aangaan van een nieuw contract met een andere werkgever.

Ten slotte is het raadzaam van tevoren na te gaan of je (mogelijk) nog een uitbetaling van je werkgever tegoed hebt. Indien je ontslag neemt, heb je normaal gesproken geen recht op een ontslagvergoeding of een transitievergoeding. Wel heb je recht op uitbetaling resterende vakantiedagen.

Hoe kan ik mijn ontslag indienen?

Er zijn verschillende manieren waarop je je dienstverband kunt beëindigen. Bij eenzijdige beëindiging zeg je als werknemer zelf het contract op. Dit doe je door, met inachtneming van de opzegtermijn, schriftelijk je ontslag in te dienen.

Een veelvoorkomende situatie is het ontslag met wederzijds goedvinden. In dat geval wordt een beëindigingsvergoeding in onderling overleg tussen werknemer en werkgever vastgesteld. Hoewel er geen wettelijke basis bestaat voor de vergoeding die jou als werknemer in dat geval toekomt, kan de wettelijke transitievergoeding als uitgangspunt worden genomen. Als werknemer en werkgever er niet in slagen om samen overeenstemming te bereiken over het einde van de arbeidsovereenkomst, kan door beide partijen een ontslagprocedure worden gestart. De te volgen procedure (bij het UWV of de kantonrechter) hangt af van de situatie.

Een ontslag op staande voet is alleen mogelijk als er een dringende reden is waardoor je niet meer kunt werken op je huidige werkplek. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je leidinggevende je beledigt, bedreigt, intimideert of weigert je salaris uit te betalen.

Hoe kan een advocaat mij helpen?

Overweeg je ontslag te nemen en wil je weten onder welke voorwaarden dit mogelijk is? Heb je een aanbod van een nieuwe werkgever ontvangen en wil je advies over de arbeidsvoorwaarden? Of heb je reeds ontslag genomen en word je door je ex-werkgever gehouden aan het destijds ondertekende concurrentiebeding? In al deze situaties kan een advocaat je adviseren en helpen het beste resultaat voor jou en jouw toekomstige carrière te behalen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(289 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde ontslag werknemer advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!