Leeft uw Ex-werknemer het Concurrentiebeding niet na?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Het concurrentiebeding en de werkgever

Als werkgever kan het ontzettend belangrijk zijn dat uw ex-werknemers niet zomaar naar een ander (concurrerend) bedrijf over kunnen stappen. Hierbij gaat het voornamelijk om het beschermen van gevoelige informatie en om te voorkomen dat de kennis en ervaring van de (ex-)werknemer ten voordele komen van een concurrent. Met het overeenkomen van een concurrentiebeding kan je als werkgever bij het sluiten van een arbeidsovereenkomst voorkomen dat jouw werknemers zomaar kunnen overstappen naar een ander bedrijf. Voorbeelden van beperkingen zijn plaats, tijd, functie en directe concurrentie.

Gevolgen overtreding concurrentiebeding door (ex-)werknemer

Overtreding van het beding zou normaal wanprestatie opleveren waarmee schadevergoeding kan worden gevorderd. Dit is echter moeilijk, aangezien de schade opgelopen door de overtreding niet makkelijk te bewijzen is. Daarom is het verstandig om in het beding een boete van een bepaald bedrag op te nemen. Deze kan worden opgeëist zonder dat de schade berekend en bewezen hoeft te worden. Ook als er nog geen rechter aan te pas is gekomen, verbeurt de werknemer de boetes. Het bedrag van de boete kan wel worden gematigd door de rechter.

Wat kan een advocaat voor je betekenen?

Een advocaat kan een concurrentiebeding voor jou als werkgever opstellen. Daarnaast kan een advocaat op het moment dat de betaling van de boete door de (ex-)werknemer uitblijft, is het verstandig om een zaak te starten. Hierbij is het erg belangrijk om een advocaat in te schakelen. Er kunnen twee verschillende vorderingen worden ingesteld:

  • - betaling van de boete, indien niet mogelijk: beslaglegging.
  • - verbod op straffe van dwangsom: de rechter kan een dwangsom opleggen bij overtreden van het concurrentiebeding. Omdat het een executoriale titel betreft, mag beslag worden gelegd zonder tussenkomst van een rechter.

Voordat je naar de rechter stapt is het van belang om de geldigheid van het concurrentiebeding te controleren en te kijken of een gunstige uitkomst van de procedure wel denkbaar is. Het is van groot belang om hierover juridisch advies te verkrijgen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(334 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde concurrentiebeding advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!