Deskundig advies van een arbeidsrecht advocaat over ontslag nodig?

Ontslag geven

Om allerlei redenen kan het voorkomen dat jij als werkgever jouw werknemer wilt ontslaan. Afhankelijk van wat voor soort arbeidscontract er is gesloten, zal gekeken moeten worden welke mogelijkheden er zijn en wat voor kosten dit met zich meebrengt. De reden van het ontslag is daarmee van groot belang. Voor een succesvol ontslag geven is het namelijk noodzakelijk om de juiste ontslagreden aan te voeren. Daarna wordt bepaald welke route er het beste gevolgd kan worden; is een ontslagvergoeding dan bijvoorbeeld mogelijk en is daarvoor een advocaat vereist?

Ontslagvergoeding

De regels voor ontslag geven zijn sinds 2015 flink aangescherpt: wanneer een werknemer twee jaar of langer in dienst is, heeft diegene bijvoorbeeld bijna altijd recht op een transitievergoeding na ontslag. Bij een terecht ontslag op staande voet, ernstig verwijtbaar handelen, een faillissement of ontslag wegens pensioen is er geen recht op een transitievergoeding. Hieronder zijn de vijf meest voorkomende ontslagprocedures opgesomd.

Werknemer ontslaan

Naast bovengenoemde procedures is er nog een aantal andere manieren waarop je je werknemer kunt ontslaan. Het is ontzettend belangrijk om als werkgever goed voorbereid te zijn, wil je op een succesvolle manier afscheid nemen van een werknemer. Het ontslagrecht in Nederland is namelijk erg strikt geregeld en beschermd in veel gevallen de werknemer. Daarom is het verstandig om een advocaat in de arm te nemen die kennis heeft van arbeidsrecht en jou hierbij wil helpen.

Ontslagvergoeding advocaat

In het arbeidsrecht zijn veel geschillen mogelijk wat betreft het ontslag. Denk bijvoorbeeld bij het aanvechten van een ontslag en het ontvangen van een transitievergoeding ontvangen. Een arbeidsrecht advocaat kan jou bij alle soorten arbeidsrecht geschillen bijstaan, zo ook wat betreft de ontslagvergoeding.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(326 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis ontslagrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare ontslag geven advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu