Deskundig Advies van een Arbeidsrecht Advocaat over Ontslag nodig?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Ontslag geven

Om allerlei redenen kan het voorkomen dat jij als werkgever jouw werknemer wilt ontslaan. Afhankelijk van wat voor soort arbeidscontract er is gesloten, zal gekeken moeten worden welke mogelijkheden er zijn en wat voor kosten dit met zich meebrengt. De reden van het ontslag is daarmee van groot belang. Voor een succesvol ontslag geven is het namelijk noodzakelijk om de juiste ontslagreden aan te voeren. Daarna wordt bepaald welke route er het beste gevolgd kan worden. De regels voor ontslag geven zijn sinds 2015 flink aangescherpt: wanneer een werknemer twee jaar of langer in dienst is, heeft diegene bijvoorbeeld bijna altijd recht op een transitievergoeding na ontslag. Bij een terecht ontslag op staande voet, ernstig verwijtbaar handelen, een faillissement of ontslag wegens pensioen is er geen recht op een transitievergoeding. Hieronder zijn de vijf meest voorkomende ontslagprocedures opgesomd.

  • Ontslag wegens disfunctioneren
  • Ontslag wegens een verstoorde arbeidsrelatie
  • Ontslag op staande voet
  • Ontslag met wederzijds goedvinden
  • Collectief ontslag

Naast bovengenoemde procedures is er nog een aantal andere manieren waarop je je werknemer kunt ontslaan. Het is ontzettend belangrijk om als werkgever goed voorbereid te zijn, wil je op een succesvolle manier afscheid nemen van een werknemer. Het ontslagrecht in Nederland is namelijk erg strikt geregeld en beschermd in veel gevallen de werknemer. Daarom is het verstandig om een advocaat in de arm te nemen die kennis heeft van arbeidsrecht en jou hierbij wil helpen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(326 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis ontslagrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare ontslag geven advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!