Leeft uw Ex-werknemer het Concurrentiebeding niet na?

Het concurrentiebeding en de werkgever

Als werkgever kan het ontzettend belangrijk zijn dat uw ex-werknemers niet zomaar naar een ander (concurrerend) bedrijf over kunnen stappen. Hierbij gaat het voornamelijk om het beschermen van gevoelige informatie en om te voorkomen dat de kennis en ervaring van de (ex-)werknemer ten voordele komen van een concurrent. Met het overeenkomen van een concurrentiebeding kan je als werkgever bij het sluiten van een arbeidsovereenkomst voorkomen dat jouw werknemers zomaar kunnen overstappen naar een ander bedrijf. Voorbeelden van beperkingen zijn plaats, tijd, functie en directe concurrentie.

Gevolgen overtreding concurrentiebeding door (ex-)werknemer

Overtreding van het beding zou normaal wanprestatie opleveren waarmee schadevergoeding kan worden gevorderd. Dit is echter moeilijk, aangezien de schade opgelopen door de overtreding niet makkelijk te bewijzen is. Daarom is het verstandig om in het beding een boete van een bepaald bedrag op te nemen. Deze kan worden opgeëist zonder dat de schade berekend en bewezen hoeft te worden. Ook als er nog geen rechter aan te pas is gekomen, verbeurt de werknemer de boetes. Het bedrag van de boete kan wel worden gematigd door de rechter.

Wat kan een advocaat voor je betekenen?

Een advocaat kan een concurrentiebeding voor jou als werkgever opstellen. Daarnaast kan een advocaat op het moment dat de betaling van de boete door de (ex-)werknemer uitblijft, is het verstandig om een zaak te starten. Hierbij is het erg belangrijk om een advocaat in te schakelen. Er kunnen twee verschillende vorderingen worden ingesteld:

  • – betaling van de boete, indien niet mogelijk: beslaglegging.
  • – verbod op straffe van dwangsom: de rechter kan een dwangsom opleggen bij overtreden van het concurrentiebeding. Omdat het een executoriale titel betreft, mag beslag worden gelegd zonder tussenkomst van een rechter.

Voordat je naar de rechter stapt is het van belang om de geldigheid van het concurrentiebeding te controleren en te kijken of een gunstige uitkomst van de procedure wel denkbaar is. Het is van groot belang om hierover juridisch advies te verkrijgen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(334 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde concurrentiebeding advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu