Lawspot Advocaten

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is belangrijk voor een werkgever bij ontslag?

Helaas komt het geregeld voor dat het onwenselijk of zelfs onmogelijk is om het dienstverband met een of meerdere werknemer(s) voort te zetten. Het uiteindelijke ontslag door de werkgever kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer je als werkgever in de positie komt waarin je (eventueel) een werknemer wilt of moet gaan ontslaan, zul je rekening moeten houden met verschillende zaken.

Om te beginnen, is de vraag aan welke opzegtermijn je vast zit. Deze is afhankelijk van de duur en aard van de arbeidsovereenkomst.

Daarnaast is het verstandig je van tevoren te verdiepen in de vergoeding waar de te ontslane werknemer recht op heeft. Een goede voorbereiding hiervan kan veel extra kosten besparen. Deze informatie zal je helpen een afweging te maken of ontslag daadwerkelijk wenselijk is en zo ja, op welke wijze dit dient te gebeuren. Er zijn verschillende manieren waarop het dienstverband van een werknemer kan worden beëindigd.

Hoe kan ik een werknemer ontslaan?

De wet bepaalt welke redenen je als werkgever mag aanvoeren om een werknemer te ontslaan. Tegen ongeldige ontslagredenen wordt de werknemer in Nederland beschermd.

Veelvoorkomend is het ontslag met wederzijds goedvinden. In dat geval wordt de beëindigingsvergoeding in onderling overleg met de werknemer vastgesteld. Hoewel er geen wettelijke basis bestaat voor de vergoeding die de werknemer in dat geval toekomt, kan de wettelijke
transitievergoeding als uitgangspunt worden genomen. Het voordeel van deze wijze van ontslag is dat UWV en kantonrechter niet bij de procedure betrokken worden, wat de werkgever veel geld kan besparen.

Als werkgever en werknemer er niet in slagen om samen overeenstemming te bereiken over het einde van de arbeidsovereenkomst, kan door beide partijen een ontslagprocedure worden gestart. De te volgen procedure (bij het UWV of de kantonrechter) hangt af van de situatie. Een ontslag-op-staande-voet is alleen mogelijk als de werknemer zich ernstig heeft misdragen op de werkvloer, bijvoorbeeld door zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal, fraude of werkweigering.

Hoe kan een advocaat mij helpen?

Wil je weten of je een werknemer in een specifiek geval kunt ontslaan?
Bereid je je voor op het ontslaan van een of meer werknemers en wil je weten aan welke voorwaarden je hierbij bent gebonden? Of heb je reeds een werknemer ontslagen en is er (mogelijk) sprake van overtreding van een concurrentiebeding door de ontslagen werknemer? Wil je weten of de ontslagen werknemer hier aan gehouden kan worden? In al deze situaties kan een advocaat je adviseren en helpen het beste resultaat voor jou als werkgever te behalen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(274 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde ontslag werkgever advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu