Lawspot Advocaten

Problemen op het Werk? Juridisch Advies van een Arbeidsrecht Advocaat?

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is arbeidsrecht?

Het arbeidsrecht regelt de verhouding tussen werknemer en werkgever. Het omvat eigenlijk alles wat te maken heeft met arbeidsrelaties. Enerzijds regelt het arbeidsrecht de bescherming van werknemers tegen werkgevers. Zo kan een werknemer niet zomaar worden ontslagen en hebben werknemers recht op een wettelijk vastgesteld minimumloon en bepaald aantal vrije dagen. Anderzijds is het arbeidsrecht ook van belang voor de werkgever. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer arbeidsongeschikt raakt of wanneer een ex-werknemer zich niet houdt aan een concurrentiebeding.

Vaak ontstaan er geschillen over vergoedingen. Aangezien het om veel geld kan gaan, is het verstandig om advies in te winnen van een arbeidsrecht advocaat over:

Ook de opzegtermijnen, die in elke arbeidsovereenkomst zijn opgenomen, kunnen voor problemen zorgen. Houd altijd rekening met deze termijnen voordat je ontslag neemt of geeft:

Op het overtreden van een concurrentiebeding kan een aanzienlijke boete staan. Wees daarom altijd bewust hiervan bij het aangaan van nieuw werk of wanneer je als zelfstandige gaat werken, nadat je bij je ex-werkgever bent vertrokken:

Een apart deel van het arbeidsrecht vormt het ontslagrecht. Vanwege de grote gevolgen die een ontslag kan hebben, is het ontslagrecht gedetailleerd opgenomen in de wet. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen:

Het arbeidsrecht bepaalt ook het een en ander ten aanzien van veranderingen in het bedrijf. Deze veranderingen kunnen namelijk grote gevolgen hebben op bijvoorbeeld functies, salarissen en het aantal werknemers op een afdeling. Er zijn specifieke regels in het geval van:

Heb je een geschil met jouw werkgever of werknemer en kunnen jullie er samen niet uitkomen? Of heb je hulp nodig bij het opstellen van goede arbeidscontracten? Dan heb je behoefte aan een goede arbeidsrecht advocaat. Een advocaat adviseert, staat jou bij in arbeidsgeschillen en kan jou helpen om een goede arbeidsverhouding tot stand te brengen.

Het in de arm nemen van een arbeidsrecht advocaat hoeft niet duur te zijn

Via Lawspot.nl ontvang je prijsindicaties van verschillende in arbeidsrecht gespecialiseerde advocaten. Bovendien kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de rechtshulp kosten. Voor meer vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

(286 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsrechtadvocaat?

Plaats gratis jouw zaak!
   
Meer weten?