Advocaat consumentenrecht Utrecht

Heb je een product gekocht dat stuk is gegaan binnen de garantietermijn? Dan is de verkoper verplicht om het product te repareren of te vervangen. In dat geval heb je te maken met het consumentenrecht. Onze consumentenrecht advocaten in Utrecht helpen je graag. Zij hebben ruime ervaring en expertise. Zo is er voor jouw kwestie een uitkomst.

De garanties van Lawspot

  • Gespecialiseerde consumentenrecht advocaat uit Utrecht
  • Persoonlijk contact
  • Altijd vrijblijvend adviesgesprek
  • Snelle reactie: wij streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen

De expertise van onze consumentenrecht advocaten in Utrecht

Onze advocaten in Utrecht zijn specialisten in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van consumentenrecht. Onze consumentenrecht advocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van de rechten en plichten van consumenten. Ze weten precies hoe de procedures juridisch gevoerd moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Ze hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het consumentenrecht zoals de informatieplicht, misleidende reclame en garantie.

Informatieplicht

De verkoper van een product heeft een informatieplicht ten opzichte van de consument. De consument moet bijvoorbeeld voldoende op de hoogte worden gebracht van de kenmerken van een product en de totale prijs. Daarnaast moet de verkoper er ook voor zorgen dat er voldoende duidelijkheid is over mogelijkheden om de overeenkomst te ontbinden of over de gevolgen van een product dat ondeugdelijk blijkt te zijn.

Misleidende reclame

Er is sprake van reclame wanneer er in het openbaar mededelingen gedaan worden over een product of dienst. De verkoper van een product wil graag de consument overhalen om zijn product te kopen, maar het is niet toegestaan om de consument te misleiden. Dit is volgens de wet namelijk onrechtmatig. Indien je een product gekocht hebt door een misleidende reclame, is het in sommige gevallen mogelijk een schadevergoeding te vorderen bij de rechter.

Garantie

Je hebt recht op wettelijke garantie als een product niet werkt zoals je van te voren mocht verwachten. Dit is bijvoorbeeld het geval als het product incompleet of beschadigd is. De verkoper moet een kapot product repareren of vervangen. Soms heeft de consument het recht om zijn geld terug te krijgen. Naast deze wettelijke garantie kan de verkoper ook extra garantie aanbieden. De voorwaarden voor het recht om gebruik te maken van garantie moeten worden genoemd in de algemene voorwaarden.

Wat kan een consumentenrecht advocaat uit Utrecht voor jou betekenen?

Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens procedures. Daarnaast helpen ze met het opstellen van overeenkomsten en andere juridische documenten. Ook controleren ze al opgestelde documenten indien nodig. Zo kan een advocaat jou helpen als je een aankoop terug wil draaien of een geschil hebt met de verkoper van een product. Heb je een mediator nodig, in plaats van een advocaat? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kosten consumentenrecht advocaat Utrecht

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Ook is het soms mogelijk om gezamenlijk een advocaat in te schakelen. Bijvoorbeeld in het erfrecht of bij een echtscheiding. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Consumentenrecht advocaat uit eigen regio

Onze consumentenrecht advocaten bevinden zich niet alleen in Utrecht, maar ook in de rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Amsterdam, Groningen en Arnhem ook advocaten die gespecialiseerd zijn in consumentenrecht die je graag te hulp staan!

Op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in een ander rechtsgebied dan het consumentenrecht? Ook dan kan je bij ons terecht. Onze gespecialiseerde advocaten zijn ook te vinden in Zwolle, Rotterdam, Haarlem, Amersfoort en Apeldoorn

Meer weten over consumentenrecht?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Werkwijze Lawspot

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw eigen regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 –5000 202.

Veelgestelde vragen consumentenrecht advocaat Utrecht

Hoe vind ik een goede consumentenrecht advocaat in Utrecht?

Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.

Wat kost een consumentenrecht advocaat in Utrecht?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Ben ik verplicht een advocaat in te schakelen?

Het is niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Sommige zaken kan en mag je volledig zelfstandig afhandelen. Er zijn echter ook zaken waarbij de vertegenwoordiging van een advocaat verplicht is. Wij raden je aan wel gebruik te maken van een advocaat. Een advocaat helpt je met het behalen van de meest optimale uitkomst.

Bel nu