Advocaat letselschade Tilburg

Advocaat letselschade Tilburg

Ben je onlangs op de fiets aangereden door een auto en heb je daardoor letsel opgelopen? Of heb je een ongeluk gehad op je werk waardoor je letsel hebt ondervonden? Kan jij je vinden in een van deze gevallen en wil je juridische stappen ondernemen door iemand aansprakelijk te stellen of schade te vorderen? Onze letselschade advocaten in Tilburg kunnen je daarbij bijstaan. Zij genieten ruime ervaring in letselschade en hebben daaruit zekere specialisatie verkregen in de letselschade. Zo is er ongetwijfeld een uitkomst voor jouw kwestie.

De garanties van Lawspot

  • Gespecialiseerd letselschade advocaat uit Tilburg.
  • Persoonlijk contact.
  • Altijd vrijblijvend adviesgesprek.
  • Snelle reactie: wij streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen.

De expertise van onze letselschade advocaten in Tilburg

Onze advocaten in Tilburg zijn specialisten in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van letselschade. Onze advocaten zijn daardoor volledig op de hoogte hoe zij aanspraak kunnen maken op schadevergoedingen vanuit (voornamelijk) ongevallen. Ze weten precies hoe de zaken juridisch gevoerd moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Ze hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het letselschade, zoals aansprakelijkheid, schadevergoeding en zowel materiële- als immateriële schade.

Verschillende oorzaken van letselschade

Letselschade kan uit veel verschillende bezigheden voorkomen. De meest voorkomende is vanuit een verkeersongeval. Als je letsel overhoudt na bijvoorbeeld een botsing in het verkeer, dan kan je mogelijk in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Een andere veelvoorkomende omstandigheid is een ongeval op werk. Dit heeft tot gevolg dat mogelijk jouw werkgever dan aansprakelijk is. Een andere omstandigheid is door een situatie binnen sport en spel. Daarbij is het doorgaans lastig om aan te kunnen tonen dat het gedrag van een ander dient te resulteren in een schadevergoeding door de hoge bewijslast. Verder zijn er natuurlijk nog veel andere omstandigheden denkbaar, bijvoorbeeld door gebrekkige opstal of gebrekkige producten.

Bedrijfsongeval

Letselschade kan uit veel verschillende soorten schade bestaan. De meest voorkomende is dan materiële schade. Daaronder valt ook een bedrijfsongeval waardoor je lichamelijk letsel hebt opgelopen. Een advocaat kan dan helpen om aan te tonen dat er bijvoorbeeld sprake was van een arbeidsverhouding. Dit kan in de praktijk namelijk lastiger zijn dan men verwacht. Onze advocaten kunnen je helpen met het aantonen dat sprake is van een bedrijfsongeval en zo letselschade bewijzen. 

Smartengeld

Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Dit houdt schade in, welke niet meetbaar en dus niet uit te drukken is in geld. Daarmee verschilt dit van materiële schade zoals de medische kosten. Die valt doorgaans uit te drukken naar het bijkomende prijskaartje van het ziekenhuis. Vandaar is schadevergoeding wegens immateriële schade ook lastiger aan te tonen en vervolgens om te zetten in een vergoeding. Immateriële schade na een verkeersongeval kan bijvoorbeeld een depressie zijn of mogelijke angstaanvallen. Onze advocaten kunnen je helpen om te bewijzen dat sprake is van immateriële schade om zo tot een aansprakelijkheid te komen. Dit kan dan een vergoeding opleveren.

Categorieën letselschade

Er zijn veel verschillende categorieën om jouw letselschade in te plaatsen. Dit gaat van gering letsel met een vordering tot 2.000 euro, naar licht letsel tot 3.500. Daarna volgt matig letsel tot 9.000 euro. Deze wordt vervolgd door ernstig letsel, wat kan oplopen tot 21.000 euro. Vervolgens zien we zwaar letsel tot 43.000 euro, welke wordt overtroffen door zeer zwaar letsel tot 76.000 euro. De bovenste categorie betreft uitzonderlijk zwaar letsel, met een maximale vordering van 250.000 euro.

Wat kan een letselschade advocaat uit Tilburg voor jou betekenen?

Onze advocaten geven niet alleen advies; ze staan je ook bij tijdens procedures. Daarnaast helpen ze natuurlijk bij het opstellen van alle vereiste, juridische documenten ter voorbereiding van mogelijke procedures. Zo zullen zij de door jou opgelopen schade vertolken naar een juridische eis in de vorm van schadevergoeding. Bij letselschade is het namelijk van groot belang dat goed wordt onderbouwd met bewijs. Onze advocaten zullen ook eerder opgemaakte juridische stukken voor jou controleren. Bijvoorbeeld als de zaak al langer loopt, maar je niet tevreden was over geleverd werk door een andere jurist.

No cure, no pay

Binnen het rechtsgebied van letselschade kent men in Nederland het idee van ‘no cure, no pay’. Dit houdt in dat jouw advocaat tot een resultaat moet komen, wil hij betaald krijgen. Als jouw advocaat niks voor elkaar krijgt, dan hoef jij hem ook niet te betalen.

Kosten letselschade advocaat Tilburg

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering. Ook is het soms mogelijk om gezamenlijk een advocaat in te schakelen. Bijvoorbeeld in het erfrecht of bij een echtscheiding. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Letselschade advocaat uit eigen regio

Onze letselschade advocaten bevinden zich niet slechts in Tilburg, maar ook in de rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld ook in Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven advocaten gespecialiseerd in letselschade die je graag te hulp staan! Natuurlijk ook meer in de buurt van Tilburg, zoals in Den Bosch en Breda.

Meer weten over letselschade?

Leer meer over bijvoorbeeld:

Werkwijze Lawspot

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw eigen regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 –5000 202.

Veelgestelde vragen letselschade advocaat Tilburg

Wat kost een letselschade advocaat in Tilburg?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Hoe vind ik een goede letselschade advocaat in Tilburg?

Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.

Ben ik verplicht een letselschade advocaat in te schakelen?

Het is niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Sommige zaken kan en mag je volledig zelfstandig afhandelen. Er zijn echter ook zaken waarbij de vertegenwoordiging van een advocaat verplicht is. Wij raden je aan wel gebruik te maken van een advocaat. Een advocaat helpt je met het behalen van de meest optimale uitkomst.

Heb ik een letselschade advocaat nodig?

Bij klein letsel is het niet altijd nodig een advocaat in te schakelen, maar dit hangt altijd af van verschillende factoren en de omstandigheden van het geval. Het kan dan verstandig zijn om de schade rechtstreeks met de aansprakelijke verzekeraar af te wikkelen. Het wordt in alle gevallen aangeraden om er een advocaat naar te laten kijken. Bij serieuzer letsel, denk aan breuken, hersenschudding, whiplash maar ook geestelijke schade, is het daarentegen zeer aan te raden een letselschade advocaat in de arm te nemen.

 

Bel nu