Advocaat familierecht Rotterdam

Heb je problemen in jouw privé-situatie en hulp nodig bij een familierechtelijke kwestie zoals bijvoorbeeld een echtscheiding, een omgangsregeling met kinderen, alimentatie, verdeling of een erfrechtkwestie?  Onze familierecht advocaten in Rotterdam helpen je hier graag bij. Zij hebben ruime ervaring en expertise. Zo is er voor jouw kwestie een uitkomst.

De garanties van Lawspot

    • Gespecialiseerde familierecht advocaat uit Rotterdam
    • Persoonlijk contact
    • Altijd vrijblijvend adviesgesprek
    • Snelle reactie: wij streven er naar binnen 24 uur contact op te nemen

De expertise van onze familierecht advocaten in Rotterdam

Onze advocaten in Rotterdam zijn specialisten in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van familierecht. Onze familierecht advocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van geschillen die zich in een thuissituatie kunnen afspelen. Ze weten precies hoe de zaken juridisch gevoerd moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Ze hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het familierecht, zoals echtscheiding, Alimentatie en erfrecht.

Echtscheiding

Een echtscheiding beëindigt het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Het verbreekt alle juridische banden tussen u en uw partner. Dit verloopt niet altijd even goed dus advies en hulp van een advocaat kan je hier goed bij helpen.

Omgangsregeling met kinderen

De omgangsregeling bepaalt hoe vaak u het kind ziet. U kunt een omgangsregeling krijgen als u: de juridische ouder bent en de andere ouder heeft het ouderlijk gezag. Of een sterke persoonlijke band met het kind heeft, bijvoorbeeld als grootouder.

Erfrecht

Bij erfrechtelijke kwesties kan een advocaat je te hulp staan met name in samenwerking met mediators. Zij kunnen je helpen op gebieden zoals het uitleggen van een testament, de wettelijke verdeling, de rol van de executeur, de positie van de langstlevende echtgenoot of de (stief)kinderen, onterving en het legitieme erfdeel.

Wat kan een familierecht advocaat uit Rotterdam voor jou betekenen?

Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens procedures. Daarnaast helpen ze met procedures voor u opstarten zoals een echtscheidingsprocedure, of verweer voeren wanneer iemand een familierechtelijke procedure tegen u heeft opgestart. Heb je een mediator nodig, in plaats van een advocaat? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kosten familierecht advocaat Rotterdam

In de meeste gevallen brengt een familierecht advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Ook is het soms mogelijk om gezamenlijk een advocaat in te schakelen met bijvoorbeeld uw partner of familieleden. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Familierecht advocaat uit eigen regio

Onze familie advocaten bevinden zich niet alleen in Rotterdam, maar ook in de rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Haarlem, Amsterdam, Den Haag en Groningen ook advocaten gespecialiseerd in het arbeidsrecht die je graag te hulp staan!

Meer weten over familierecht?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Werkwijze Lawspot

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw eigen regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 –5000 202.

Veelgestelde vragen familierecht advocaat Rotterdam

Hoe vind ik een goede familierecht advocaat in Rotterdam?

Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.

Wat kost een familierecht advocaat in Rotterdam?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging, dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Hoe werkt mediation?

Tijdens de mediation bijeenkomsten verzoekt de mediator beide partijen om zijn of haar kant van het conflict te vertellen. Aan het eind van iedere bijeenkomst vat de mediator de voortgang samen en maakt een afspraak voor een volgende bijeenkomst. Sommige mediators maken gespreksverslagen, maar dit is niet verplicht.

Bel nu