Advocaat alimentatie Roosendaal

Ga je scheiden en heb je hulp nodig bij de alimentatieafspraken? Een advocaat kan je daarbij helpen. De advocaat kan een alimentatieberekening maken aan de hand van de financiële informatie van jou en je ex-partner. Onze alimentatie advocaten in Roosendaal helpen je hier graag bij. Zij hebben ruime ervaring en expertise. Zo is er voor jouw kwestie een uitkomst.

De garanties van Lawspot

  • Gespecialiseerde alimentatie advocaat uit Roosendaal
  • Persoonlijk contact
  • Altijd vrijblijvend adviesgesprek
  • Snelle reactie: wij streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen

De expertise van onze alimentatie advocaten in Roosendaal

Onze advocaten in Roosendaal zijn specialisten in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van alimentatie. Onze alimentatie advocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van de berekeningen van alimentatie. Ze weten precies hoe de zaken juridisch doorlopen moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Ze hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het alimentatie zoals partneralimentatie, kinderalimentatie en het ouderschapsplan.

Partneralimentatie

In Nederland geldt een wettelijke onderhoudsplicht. Deze plicht houdt in dat echtgenoten en partners verplicht zijn om elkaar financieel te onderhouden. Als na een scheiding blijkt dat de ene ex-partner onvoldoende inkomsten heeft om van te kunnen leven, moet de andere ex-partner alimentatie betalen. Hierover zullen afspraken gemaakt moeten worden.

Kinderalimentatie

Kinderalimentatie is een wettelijke onderhoudsplicht. De bedoeling van deze alimentatie is om de kosten van het levensonderhoud van de kinderen te regelen na een echtscheiding. Dit gaat om bijvoorbeeld de kosten voor eerste levensbehoeften, school en abonnementen.

Ouderschapsplan

Het is verplicht een ouderschapsplan op te stellen als er bij een scheiding minderjarige kinderen betrokken zijn. In het ouderschapsplan worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de informatieplicht en de kinderalimentatie. Het is mogelijk om het ouderschapsplan te wijzigen en soms is dit zelfs noodzakelijk. Bijvoorbeeld als een ouder een nieuwe relatie of een nieuwe baan krijgt.

Wat kan een alimentatie advocaat uit Roosendaal voor jou betekenen?

Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens procedures. Daarnaast helpen ze met het opstellen van overeenkomsten en andere juridische documenten. Ook controleren ze al opgestelde documenten indien nodig, denk bijvoorbeeld aan een ouderschapsplan. Onze advocaten kunnen je ook helpen bij het aanvragen van alimentatie. Tevens staan wij je bij als je (onterecht) alimentatie moet betalen aan jouw ex-partner. Heb je een mediator nodig, in plaats van een advocaat? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kosten alimentatie advocaat Roosendaal

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Ook is het soms mogelijk om gezamenlijk een advocaat in te schakelen. Bijvoorbeeld in het erfrecht of bij een echtscheiding. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Alimentatie advocaat uit eigen regio

Onze alimentatie advocaten bevinden zich niet alleen in Roosendaal, maar ook in de rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Zoetermeer, Haarlem en Arnhem ook advocaten die gespecialiseerd zijn in alimentatie die je graag te hulp staan!

Op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in een ander rechtsgebied dan alimentatie? Ook dan kan je bij ons terecht. Onze gespecialiseerde advocaten zijn ook te vinden in Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Leiden en Breda.

Meer weten over alimentatie?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Werkwijze Lawspot

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw eigen regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 –5000 202.

Veelgestelde vragen alimentatie advocaat Roosendaal

Hoe vind ik een goede alimentatie advocaat in Roosendaal?

Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.

Wat kost een alimentatie advocaat in Roosendaal?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Ben ik verplicht een advocaat in te schakelen?

Het is niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Sommige zaken kan en mag je volledig zelfstandig afhandelen. Er zijn echter ook zaken waarbij de vertegenwoordiging van een advocaat verplicht is. Wij raden je aan wel gebruik te maken van een advocaat. Een advocaat helpt je met het behalen van de meest optimale uitkomst.

Bel nu