Advocaat letselschade Nijmegen

Advocaat letselschade Nijmegen

Heb je onlangs te maken gekregen met een aanrijding en heb je daarbij verwondingen opgelopen? Of heb je schade opgelopen doordat een zorgverlener een medische fout heeft gemaakt? Onze letselschade advocaten in Nijmegen helpen je hier graag bij. Zij hebben ruime ervaring en expertise. Zo is er voor jouw kwestie een uitkomst.

De garanties van Lawspot

  • Gespecialiseerde letselschade advocaat uit Nijmegen
  • Persoonlijk contact
  • Altijd vrijblijvend adviesgesprek
  • Snelle reactie: wij streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen

De expertise van onze letselschade advocaten in Nijmegen

Onze advocaten in Nijmegen zijn gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van letselschade. Onze letselschade advocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van geschillen die betrekking hebben op letselschade. Ze weten precies hoe de zaken juridisch afgehandeld moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Ze hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van letselschade, zoals letselschade opgelopen bij een bedrijfsongeval, letselschade opgelopen door een medische fout en smartengeld.

Immateriële letselschade

Immateriële letselschade betreft schade die is ontstaan door leed, pijn of gederfde levensvreugde. Wanneer men spreekt over de vergoeding van immaterieel letsel wordt ook wel over smartengeld gesproken. Wanneer je, door schuld van een ander, leed, pijn of gederfde levensvreugde hebt opgelopen, kan je om smartengeld vragen.

Materiële letselschade

Bij materiële letselschade gaat het om schade die is uit te drukken in geld. Voorbeelden daarvan zijn schade aan eigendommen, misgelopen inkomsten, kosten voor medische zorg of kledingschade.

Bedrijfsongeval

Ook op de werkvloer is het mogelijk dat er een ongeval plaatsvindt. Dit noemt men een bedrijfsongeval of arbeidsongeval. Een dergelijk ongeval kan grote gevolgen hebben. Er kan zowel immateriële als materiële schade ontstaan.

Medische misser

Een operatie is van zichzelf al geen aangename ervaring. Een medische misser maakt de ervaring en het leed daarna nog veel vervelender. In zo’n situatie kan het lonen om de zorgverlener aansprakelijk te stellen voor de geleden schade.

Verkeersongeval

Een verkeersongeval zit helaas in een klein hoekje. Een dergelijk ongeval kan groot letsel opleveren. De afwikkeling van het letsel kan bij een verkeersongeval een complex verhaal zijn. Een letselschade advocaat kan je bijstaan in deze vervelende situatie.

Wat kan een letselschade advocaat uit Nijmegen voor jou betekenen?

Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens procedures. Daarnaast helpen ze met het opstellen van juridische documenten. Ook controleren ze al opgestelde documenten indien nodig, denk bijvoorbeeld aan een aansprakelijkheidsstelling. Heb je een mediator nodig, in plaats van een advocaat? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kosten letselschade advocaat Nijmegen

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Ook is het soms mogelijk om gezamenlijk een advocaat in te schakelen. Bijvoorbeeld in het erfrecht of bij een echtscheiding. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Letselschade advocaat uit eigen regio

Onze letselschade advocaten bevinden zich niet alleen in Nijmegen, maar ook in de
rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Leiden, Dordrecht, Amsterdam, Den Haag,
Amersfoort, Rotterdam en Arnhem ook advocaten gespecialiseerd in letselschade die je graag te hulp staan!

Meer weten over letselschade?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Werkwijze Lawspot

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw eigen regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 –5000 202.

Veelgestelde vragen letselschade advocaat Nijmegen

Hoe vind ik een goede letselschade advocaat in Nijmegen?

Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.

Wat kost een letselschade advocaat in Nijmegen?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken ze naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Ben ik verplicht een advocaat in te schakelen?

Het is niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Sommige zaken kan en mag je volledig zelfstandig afhandelen. Er zijn echter ook zaken waarbij de vertegenwoordiging van een advocaat verplicht is. Indien er een letselschadezaak voor de rechter afgehandeld moet worden, is een advocaat wél verplicht. Wij raden je aan wel gebruik te maken van een advocaat. Een advocaat helpt je met het behalen van de meest optimale uitkomst.

Wat kan je claimen bij letselschade?

Een schadevergoeding bij letselschade kan een vergoeding van je materiële en immateriële schade omvatten.

Hoeveel ontvang je bij letselschade?

De hoeveelheid schadevergoeding die wordt toegekend is volledig afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Van belang is bijvoorbeeld wat voor schade is opgelopen en welke gevolgen dit heeft. Een eenduidig antwoord op de vraag hoeveel vergoeding een slachtoffer krijgt, is dan ook niet te geven. Wel zijn er enkele richtlijnen:

  • Licht letsel: € 2.000,- tot € 3.500,-
  • Ernstig letsel: € 9.000,- tot € 21.000,-
  • Zeer zwaar letsel: € 43000,- tot € 76000,-
  • Uitzonderlijk zwaar letsel: € 76.000 tot € 250.000,-

Heb ik een letselschade advocaat nodig?

Bij klein letsel, bijvoorbeeld wat schaafwonden, is het niet nodig om een advocaat in te schakelen. Verstandig is het dan om de schade rechtstreeks met de aansprakelijke verzekeraar af te wikkelen. Bij serieuzer letsel, denk aan breuken, hersenschudding, whiplash, maar ook geestelijke schade, is het daarentegen zeer aan te raden een letselschade advocaat in de arm te nemen.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Waarom een advocaat van Lawspot?

Dichtbij

Deskundig

Ervaren

Bel nu