Advocaat intellectueel eigendomsrecht Nijmegen

Is er inbreuk gemaakt op jouw intellectuele eigendomsrecht van jouw werk, naam of bedrijf? Of speelt er een andere auteursrechtelijke kwestie waarbij je hulp nodig hebt? Onze intellectuele eigendomsrecht in Nijmegen helpen je hier graag bij. Zij hebben ruime ervaring en expertise. Zo is er voor jouw kwestie een uitkomst.

De garanties van Lawspot

  • Gespecialiseerde intellectuele eigendomsrecht advocaat uit Nijmegen
  • Persoonlijk contact
  • Altijd vrijblijvend adviesgesprek
  • Snelle reactie: wij streven er naar binnen 24 uur contact op te nemen

De expertise van onze intellectuele eigendomsrecht advocaten in Nijmegen

Onze advocaten in Nijmegen zijn specialisten in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van intellectueel eigendomsrecht. Onze advocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van geschillen die omtrent dit rechtsgebied plaatsvinden. Ze weten precies hoe de zaken juridisch gevoerd moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Ze hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van rechten die jouw nieuwe ideeën, concepten en uitvindingen beschermen.

Handelsnaamrecht

De naam waaronder de onderneming de handel drijft heet een handelsnaamrecht. Wanneer je een bedrijf hebt, moet je dus ook een handelsnaam kiezen. Als je deze naam wilt beschermen, moet het aantoonbaar zijn dat je deze naam ook daadwerkelijk gebruikt. Dit is bijvoorbeeld aantoonbaar door de naam op je website te gebruiken. In het handelsnaamrecht is bepaald dat dezelfde handelsnaam niet door een ander in dezelfde branche gebruikt mag worden. Ook is een naam die erg op een al gebruikte handelsnaam lijkt niet toegestaan. Een handelsnaam is geldig zolang deze aantoonbaar wordt gebruikt.

Auteursrecht

Het auteursrecht beschermt iedereen die werken creëert. Dit houdt in dat alleen degene die het werk gemaakt heeft, mag beslissen over het gebruik van deze werken. Tevens biedt het auteursrecht bescherming tegen misbruik door anderen. Het auteursrecht ontstaat vanzelf. Je hoeft het dus niet aan te vragen. Wel kan het auteursrecht over gaan op een ander persoon. Als de auteur het werk verkoopt, gaat het recht over op de koper.

Merkenrecht

Het merkenrecht zijn alle toepasselijke regels, wetgeving en eisen op de rechten van een merk. Dit heeft als gevolg dat een specifieke merknaam alleen gebruikt mag worden indien de eigenaar van het merk toestemming heeft gegeven. Een merk moet je aanvragen. Dit kan via een depot. Vervolgens wordt dit depot ingeschreven in het merkenregister.

Wat kan een intellectueel eigendomsrecht advocaat uit Nijmegen voor jou betekenen?

Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens procedures. Tevens bieden ze je hulp wanneer iemand inbreuk maakt op jouw intellectuele eigendomsrecht, door bijvoorbeeld jouw handelsnaam te maken of jouw werk te exploiteren zonder toestemming.

Kosten intellectueel eigendomsrecht advocaat Nijmegen

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering. Ook is het soms mogelijk om gezamenlijk een advocaat in te schakelen. Bijvoorbeeld in het erfrecht of bij een echtscheiding. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Intellectueel eigendomsrecht advocaat uit eigen regio

Onze intellectueel eigendomsrecht advocaten bevinden zich niet alleen in Nijmegen, maar ook in de rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Groningen, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Breda en Rotterdam ook advocaten gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht die je graag te hulp staan.

Meer weten over intellectueel eigendomsrecht?

Leer meer over bijvoorbeeld:

Werkwijze lawspot

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085- 5000 202.

Veelgestelde vragen intellectueel eigendomsrecht advocaat Nijmegen

Hoe vind ik een goede intellectueel eigendomsrecht advocaat in Nijmegen?

Neem contact op en plaats jouw zaak gratis en vrijblijvend op onze website. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar een gespecialiseerde advocaat die past bij jouw zaak. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een vrijblijvend gesprek krijgt met de advocaat.

Wat kost een intellectueel eigendomsrecht advocaat in Nijmegen?

De meeste advocaten brengen een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt per advocaat. Vaak hangt het af van de grootte van het kantoor, het aantal jaren werkervaring en de expertise van de advocaat. Bij onze advocaten heb je eerst altijd een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de advocaten je meer vertellen over de kosten en kijken naar de mogelijkheid voor toevoeging. Dit betekent dat de advocaat op basis van pro deo werkt.

Ben ik verplicht een advocaat in te schakelen?

Het is niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Sommige zaken kan en mag je volledig zelfstandig afhandelen. Er zijn echter ook zaken waarbij de vertegenwoordiging van een advocaat verplicht is. Wij raden je aan wel gebruik te maken van een advocaat. Een advocaat helpt je met het behalen van de meest optimale uitkomst.

Bel nu