Advocaat familierecht Leiden

Soms kun je er niet omheen en vraagt de situatie om de professionele hulp van een advocaat. Wanneer je een geschil hebt bij het opstellen van een ouderschapsplan of wanneer je nog in de fase van de echtscheiding verkeert en hierbij problemen ondervindt, kan een familierecht advocaat in Leiden jou goed van pas komen. Onze familierecht advocaten in Leiden helpen je hier graag bij. Zij hebben ruime ervaring en expertise. Zo is er voor jouw kwestie een uitkomst.

De garanties van Lawspot

    • Gespecialiseerde familierecht advocaat uit Leiden
    • Persoonlijk contact
    • Altijd vrijblijvend adviesgesprek
    • Snelle reactie: wij streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen

De expertise van onze familierecht advocaten in Leiden

Onze advocaten in Leiden zijn specialisten in verschillende rechtsgebieden. Zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in allerlei zaken. In veel gevallen ging het om zaken op het gebied van familierecht. Onze familierecht advocaten zijn daardoor volledig op de hoogte van geschillen die zich binnen de familiesferen afspelen. Als jij en je partner besluiten uit elkaar te gaan en jullie hebben kinderen, dan kan een advocaat helpen als je in de problemen komt met de alimentatie. Daarnaast kan een advocaat helpen bij het soepel laten verlopen van de echtscheiding zodat er geen vechtscheiding ontstaat. Ook bij het opstellen van een ouderschapsplan kan een familierecht advocaat in Leiden jou bijstaan. Ze weten precies hoe de zaken juridisch gevoerd moeten worden en wat belangrijk is om op te letten. Ze hebben uitgebreide kennis over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het familierecht zoals bijvoorbeeld echtscheidingen, alimentatie en erfenissen.

Echtscheidingen

Bij een echtscheiding gaan de beide partners uit elkaar. Als je besluit om te scheiden of uit elkaar te gaan, krijg je te maken met allerlei verschillende zaken. Denk hierbij aan het verdelen van de spullen, pensioenverevening, het aanvragen van de scheiding en mogelijk heb je tevens recht op geld van jouw ex-partner. Dit wordt ook wel alimentatie genoemd. Als je kinderen hebt samen, krijg je ook te maken met zaken die je los nog voor jouw kinderen dient te regelen.

Alimentatie

Bij een scheiding eindigen de plichten die het huwelijk of geregistreerd partnerschap met zich meebrengt. Er is echter één verplichting die doorloopt: de alimentatie, ofwel de verplichting tot onderhoud. Er zijn twee verschillende soorten alimentatie: de partneralimentatie en de kinderalimentatie. Het verschil spreekt voor zich: de partneralimentatie is voor de partner, de kinderalimentatie voor het kind.

Ouderschapsplan

Als jij en je partner uit elkaar gaan en jullie minderjarige kinderen hebben, dan zijn jullie verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Hierin staan de afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen. Gehuwde en geregistreerde ouders zijn dit wettelijk verplicht. Dit geldt tevens voor samenwonende ouders met gezamenlijk gezag.

Wat kan een familierecht advocaat uit Leiden voor jou betekenen?

Onze advocaten geven niet alleen advies; zij staan je ook bij tijdens procedures. Daarnaast helpen ze met het opstellen van overeenkomsten en andere juridische documenten. Ook controleren ze al opgestelde documenten indien nodig, denk bijvoorbeeld de pensioenverevening of het ouderschapsplan. Heb je een mediator nodig, in plaats van een advocaat? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kosten familierecht advocaat Leiden

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde en ervaren advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. Bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering. Ook is het soms mogelijk om gezamenlijk een advocaat in te schakelen. Bijvoorbeeld in het erfrecht of bij een echtscheiding. Via deze manieren hoeft een goede advocaat niet veel geld te kosten. Bij onze advocaten is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.

Familierecht advocaat uit eigen regio

Onze familierecht advocaten bevinden zich niet alleen in Lelystad, maar ook in de rest van Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Groningen, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, en Rotterdam ook advocaten gespecialiseerd in het familierecht die je graag te hulp staan!

Ben je op zoek naar een advocaat familierecht in de omgeving van Leiden? Wij zitten ook in Alphen aan den Rijn, Delft en Zoetermeer.

Meer weten over familierecht

Werkwijze Lawspot

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kan je gemakkelijk en gratis in contact komen met gespecialiseerde advocaten uit jouw eigen regio. Plaats jouw zaak in ons systeem en wij gaan op zoek naar de juiste advocaat voor jou. Vervolgens neemt de advocaat contact met jou op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 –5000 202.

Veelgestelde vragen

Wat doet een advocaat familierecht in Leiden?

Een advocaat familierecht is gespecialiseerd in het familierecht. Hij houdt zich onder andere bezig met juridische aspecten ingeval jij en je partner uit elkaar gaan. Hierbij komen immers allerlei familiebetrekkingen kijken.

Wat kost een advocaat familierecht in Leiden?

De kosten van een advocaat familierecht zijn tussen de 175 en 300 euro per uur. Het aantal uren dat een familierecht advocaat maakt voor jouw zaak is afhankelijk van hoe complex jouw zaak is.

Wat houdt het familierecht in?

Het familierecht omvat verschillende onderwerpen, zoals kinderen, alimentatie, echtscheiding en het verdelen van goederen.

Waaronder valt Personen- en Familierecht?

Onder het Personen- en Familierecht vallen zaken die te maken hebben met personen en familie. Denk hierbij aan voogdij, scheidingen, erfenis, alimentatie, naamswijziging, afstamming, huwelijken, geboorte, voogdij, gezinshereniging.

Wat is het personen- en familierecht?

Het personen en familierecht is onderdeel van het burgerlijk recht en houdt zich bezig met alle aspecten van het leven: van de geboorte tot aan de dood. Het erfrecht kan ook, als apart onderdeel, vallen onder het familierecht.

Hoe lang duurt een zaak in het familierecht?

Een zaak in familierecht heeft over het algemeen een doorlooptijd van zeker 1 jaar voor de instanties rechtbank en gerechtshof. Als de zaak nog naar de Hoge Raad gaat, dan duurt het zeker nog een halfjaar tot een jaar langer.

Hoe werkt hoger beroep bij familierecht?

In het familierecht begint een procedure met een zogenoemd verzoekschrift. Aan de hand van dit verzoek doet de rechter een uitspraak; dit wordt een beschikking genoemd. Als de zaak in hoger beroep gaat, betekent dit dat een hogere rechter nog eens oordeelt over de uitspraak van de rechter.

Wie betaalt de gerechtskosten in een familierecht zaak?

De rechtbank beslist in het vonnis welke partij de gerechtskosten dient te betalen. Denk hierbij aan de kosten van de dagvaarding, attesten en rolrecht. In de meeste gevallen dient de verliezende partij deze kosten te betalen.

Bel nu